slave godišnjicu

Prva europska turneja nakon osam godina: AC/DC u lipnju nastupaju u Beču i to dva dana

12.02.2024 u 13:12

Bionic
Reading

Australski rock bend nastupit će 23. i 26. lipnja na bečkome stadionu Ernst Happel u sklopu turneje 'Power Up' koju je grupa najavila u ponedjeljak

Bend je planirao održati ukupno 21 koncert po Europi. 'Power Up' je i naziv najnovijega studijskog albuma grupe koji je objavljen 2020.

Riječ je o prvoj europskoj turneji AC/DC-ja nakon osam godina, objavili su organizatori. No tada je pjevač Brian Johnson morao pauzirati zbog zdravstvenih razloga, zbog čega ga je zamijenio Axl Rose iz Guns N' Rosesa.

Sada se Johnson vratio za mikrofon, a uz njega fanovi mogu očekivati i Angusa Younga na gitari. U bendu je trenutačno na ritam gitari Stevie Young, a za bubnjevima Matt Laug. Basist Cliff Williams neće nastupiti, no nisu nisu navedeni razlozi za to i još se ne zna tko će ga zamijeniti.

  • +3
AC/DC Izvor: EPA / Autor: ERWIN SCHERIAU

AC/DC na turneji kani proslaviti godišnjicu, s obzirom na to da je bend svoj prvi koncert održao 31. prosinca 1973. Ulaznice za koncerte u Beču dostupne su od petka 16. veljače. Grupa AC/DC  je u karijeri prodala oko 200 milijuna primjeraka albuma širom svijeta, uključujući i 70 milijuna samo u SAD-u.

Album 'Back in Black' iz 1980. prodan je u oko 50 milijuna primjeraka diljem svijeta, što ga je svrstalo među pet najprodavanijih albuma u povijesti glazbe.