MACAULAY CULKIN

Prošlo je 30 godina: Otac ga je maltretirao, pisalo se o njegovu odnosu s Michaelom Jacksonom, a evo kako danas izgleda i čime se bavi zvijezda filma 'Sam u kući'

25.12.2020 u 17:00

Bionic
Reading

Svake godine mnogi komentiraju 'zar opet’ i svejedno gledaju taj kultni film bez kojeg je očito nemoguće zamisliti blagdane. Ove godine dogodovštine Kevina McCallistera u okolnostima pandemije i ostanka kod kuće mnogima će biti lijek za božićnu izolaciju. Glavnog junaka u prva dva nastavka utjelovio je Macaulay Culkin i ta ga je uloga lansirala u zvijezde. Danas je on muškarac na pragu srednjih godina

Malo tko može zamisliti Božić bez jednog od najgledanijih božićnih filmova. Bezvremenski hit, koji su mnogi gledali i po 10 puta, i ove godine pronašao je mjesto u televizijskom programu.

Glumac koji je u filmu 'Sam u kući' i 'Sam u kući 2: Izgubljeni u New Yorku' utjelovio glavni lik, dječaka Kevina McCallistera, Macaulay Culkin odrastao je sa sedmero braće i sestara, a glumi ga je usmjerio njegov otac, za kojeg je kasnije tvrdio da ga je maltretirao psihički, verbalno i fizički.

Izvor: Društvene mreže

Uloga Kevina donijela je Culkinu novac i svjetsku slavu, ali njega to očito nije zadovoljavalo. Već je u tinejdžerskim godinama završio u paklu droge i počeo je propadati. Svojom bizarnom pojavom plašio je fanove diljem svijeta te mnogi nisu mogli vjerovati u što se pretvorio slatki dječak iz filma.

Postao je ovisan o heroinu, a u veljači 2013. navodno je pretjerao s kombinacijom te droge i nekoliko vrsta lijekova. Prijatelji su ga našli trenutak prije nego što bi bilo prekasno, a neki od njih kasnije su priznali da im je Culkin i ranije govorio da će se ubiti zbog propale karijere. Izvukao se, no ozbiljnom glumom ne bavi se gotovo 25 godina.

  • +2
Macaulay Culkin Izvor: Profimedia / Autor: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Život mu je obilježilo i suđenje Michaelu Jacksonu 2005. godine za seksualno zlostavljanje djece, na kojem je Culkin posvjedočio da je spavao u istom krevetu s Jacksonom, ali da ga pop zvijezda, u čijem se spotu za pjesmu 'Black and White' pojavio 1991., nikada nije zlostavljala.

Od 1998. do 2002. godine bio je u braku s Rachel Miner, zatim je do 2011. godine izlazio s Milom Kunis, a danas je u sretnoj vezi s Brendom Song. Bogatstvo umirovljenog Culkina trenutačno se procjenjuje na 18 milijuna dolara.

Ranije ove godine otkrio je kako s Brendom pokušava dobiti dijete. Kad ne radi na potomstvu, najradije igra videoigrice, stvara zabavan sadržaj za svoju web stranicu Bunny Ears, snima podcastove te uživa sa svojim kućnim ljubimcima.

Inače, Macaulay Culkin imao je dvojnika koji je u vrijeme snimanja bio 30-godišnjak. Riječ je o Larryju Nicholasu, a on se pojavljuje na zip-lineu u sceni u kojoj se Kevin spušta iz svoje kuće prema kućici na drvetu. Culkinov mlađi brat također se pojavio u filmu - Kieran Culkin glumio je malenog Fullera.