FELIPE VI I MARGRETHE

Problemi zadesili čak dva kraljevstva: Španjolski kralj i danska kraljica pozitivni na koronavirus

09.02.2022 u 17:06

Bionic
Reading

U razmaku od nekoliko sati čak su dva vladara europskih kraljevstva morala u samoizolaciju. Španjolski kralj Felipe VI razvio je blage simptome, zbog čega se podvrgnuo testu, dok je danska kraljica Margrethe bila pozitivna na testu nekoliko sati nakon što je prisustvovala svečanom otvorenju kraljevske izložbe

U samoizolaciju, nakon što su testovi pokazali da su pozitivni na koronavirus, otišla su čak dva vladara europskih kraljevina - španjolski kralj i danska kraljica.

Španjolski kralj Felipe VI razvio je blage simptome, zbog čega se jučer, 8. veljače, odlučio testirati, a nakon pozitivnog testa otkazani su svi njegovi sastanci i službene obveze. Ostatak vremena provest će u izolaciji, dok njegova supruga, kraljica Letizia, koja je bila negativna na testu te nema nikakve simptome, nastavlja sa dužnostima.

Negativna na testu je i njihova mlađa kći, infanta Sofia, dok starija, princeza Leonor, nije morala podvrgnuti se testiranju budući da je u Walesu na školovanju.

Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prva dužnost koju je 54-godišnji kralj otkazao je današnji sastanak s predsjednikom Bosne i Hercegovine. U dopisu javnosti stoji kako je kralj Felipe VI primio cjepiva protiv koronavirusa, baš kao i danska kraljica Margrethe, koja je isto tako jučer bila pozitivna na testu za koronu.

81-godišnja kraljica isto tako ima blage simptome i nalazi se u samoizolaciji u svom domu, u palači u Kopenhagenu. Zanimljivo je da je prve simptome kraljica osjetila nekoliko sati nakon što se pojavila na otvaranju važne kraljevske izlobže, zbog čega je i napravila test.

Zbog pozitivnog testa morala je otkazati planirani odmor u Norveškoj, gdje je trebala neko vrijeme provesti s kraljem Haraldom i kraljicom Sonjom.