VICTORIA FEDERICA DE MARICHALAR

Ona je nova kraljevska 'it' djevojka: Peta je u redu za prijestolje, no od učenja draže su joj modne revije i borbe s bikovima

03.02.2022 u 06:42

Bionic
Reading

Tamnokosa Victoria Federica de Marichalar ima tek 21 godinu i u Španjolskoj je već dobro poznato lice. Kći starije sestre španjolskog kralja Felipea rado je viđena na tjednima mode, ali i najprestižnijim zabavama

I dok je Vogue modna biblija, Tatler slovi za društvenu bibliju i njegovi urednici jako dobro znaju tko je na vrhu, a tko na dnu društvene scene. A novo ime, koje se lagano uspinje prema samom vrhu europske društvene scene, 21-godišnja je Victoria Federica de Marichalar, nećakinja španjolskog kralja Felipea, koja je na visokom petom mjestu na popisu nasljednika španjolskog trona.

Iako je u svijetu njezino ime još nepoznanica, u Španjolskoj svi dobro znaju tko je ona jer joj je majka infanta Elena, starija sestra aktualnog španjolskog kralja. Osim toga, u posljednje vrijeme posvećena je tome da postane influencerica na društvenim mrežama, na kojima objavljuje fotografije s putovanja u Grčku, Firencu, ali i na pariški Tjedan mode.

  • +19
Victoria Federica de Marichalar Izvor: Profimedia / Autor: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Inače, Victoria je rođena u propalom braku 58-godišnje infante Elene i Jaimea de Marichalara, a školovala se prvo u internatu u Sussexu, da bi potom upisala Visoku školu za međunarodne studije u Madridu te studira biznis i menadžment.

Od 2019. u sretnoj je vezi s DJ-em Jorgeom Barcenasom, kojeg je upoznala na Starlite festivalu u Marbelli, a danas zajedno žive u Madridu. Poznata je i kao velika ljubiteljica borbi bikova te je čest gost na borbama u Las Ventar areni za bikove u glavnom gradu Španjolske.

A osim u borbama, uživa u modnim revijama. Svoje prvo službeno pojavljivanje na crvenom tepihu imala je prošle godine na dodjeli nagrada Elle Style, kada su mnogi priznali da po svom modnom izričaju ima puno sličnosti sa slavnom tetom, kraljicom Letizijom, u modnom svijetu često proglašavanom kraljicom s najviše stila.

Zanimljivo je to da je Victoria u trenutku svog rođenja 2000. godine bila treća u redu za nasljedstvo, odmah nakon svoje majke i tada princa Felipea, no nakon rođenja njezinih sestrični, princeze Leonor i infante Sofije, pomakla se za dva mjesta, dok se iza nje nalazi teta, infanta Cristina.