ZVIJEZDA U SPOREDNOJ ULOZI

Pristala je već na mnoge ustupke, a što Meghan Markle očekuje nakon vjenčanja?

  • V.I.
  • Zadnja izmjena 21.05.2018 12:41
  • Objavljeno 21.05.2018 u 09:48
Bionic
Reading

Glumica Meghan Markle napustila je seriju 'Suits' i napravila niz ustupaka zbog vjenčanja s princem Harryjem, a vjenčanjem i ulaskom u kraljevsku obitelj bit će joj dodijeljene i nove uloge. Kako će se s njima nositi, za Vanity Fair su analizirali dobri poznavatelji kraljevskih prilika, kao i same Meghan Markle

Preseljenje u novu zemlju, promjena religije, gašenje svog lifestyle bloga i vrlo popularnih osobnih računa društvenih mreža samo se neki od ustupaka na koje je morala pristati Meghan Markle kao preduvjet vjenčanja za princa Harryja. S one strane Atlantika Meghan je ostavila i brojne prijatelje, a morao je ostati i jedan od njezinih pasa.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Udaja za princa Harryja i ulazak u kraljevsku obitelj donosi joj i nove kraljevske zadatke i uloge, koji uglavnom obuhvaćaju javne angažmane i predstavljanje kraljice. Ove uloge nisu najbolje sjele nekim 'dotepencima' britanske kraljevske obitelji pa je uoči vjenčanja Meghan dospjela pod povećalo dobrih poznavatelja kraljevskih prilika, kao i nekih poznavatelja same Meghan i njezinog života prije princa Harryja.

Nemoguće je u potpunosti predvidjeti kako će se Meghan prilagoditi potpuno drugačijem načinu života, no mnogi promatrači kraljevskih zbivanja primjećuju kako je još od objave zaruka s princem Harryjem Meghan pokazala da se odlično snalazi i nema problema s javnim nastupima.

Novinarka Emily Nash, iz časopisa Hello!, na temelju dosad viđenih javnih nastupa Meghan diljem Ujedinjenog Kraljevstva zaključuje kako ona već sad sjajno obavlja taj posao.

  • +16
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Artikulirana je, pametna, elegantna i srdačna', zapaža Nash i dodaje kako je u Britaniji već stekla veliku popularnost.

S njom se složila i popularna trač-kolumnistica Elaine 'Lainey' Lui iz Toronta, koja Meghan prati već godinama, rekavši da zbog načina na koji je dosada obavljala javne dužnosti zaslužuje i dodatni kredit.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

'U svim se prilikama odlično nosila, čak i u interakciji sa širokom publikom', kaže Lui i podsjeća na malu anegdotu kada joj je rukujući se s njom jedna žena iz publike rekla da je s Filipina. Igrom slučaja, Meghan je znala za neku šalu kako se govori na Filipinima i nije propustila priliku ispričati je toj ženi. 'Imati nekog takvog, san je svakog publicista', zaključuje Lui.

BAJKOVITA PRIČA

Kakva ljubav: Ovo su najljepši trenuci princa Harryja i Meghan Markle

Pogledaj galeriju

Glumačko iskustvo, smatra spisateljica i kraljevska analitičarka Heather Cocks, može joj samo pomoći u ovom prijelaznom periodu njezina života. 'Mnogi smatraju čak uvredljivim to što je glumica, a ja mislim da je to odlično jer je naviknuta na takve situacije i spontane govore. Ona može privatno i javno biti onakva kakva Kate Middleton vjerojatno nije mogla biti, barem na početku', kaže Cocks.

  • +28
Poznati na vjenčanju Meghan Merkle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svoju vještinu i snalaženje, po prvi put kao član kraljevske obitelji, Meghan će imati priliku pokazati ubrzo nakon vjenčanja. Prvi javni nastup svježeg bračnog para najavljen je već za utorak, kada će princ Harry i Meghan sudjelovati na događaju u Buckinghamskoj palači povodom 70. rođendana princa Charlesa (koji je u studenom).

Prva prekomorska turneja očekuje ih nakon povratka s medenog mjeseca, a obzirom da je strast prema dobrotvornom i filantropskom radu Meghan pokazivala i prije upoznavanja princa Harryja, ne treba sumnjati da će kao vojvotkinja taj posao odrađivati besprijekorno.

Javni nastupi i publicitet pružit će mogućnost da Meghan u fokus stavi teme od osobnog interesa. Dok mnogi zbog njezinih iskustava s glumom vjeruju da će pružati podršku umjetnosti i organizacijama vezanim uz izvedbene umjetnosti, Emily Nash smatra kako će se Meghan posvetiti pružanju podrške rodnoj ravnopravnosti, problematici kojom se u prošlosti bavio i princ Harry.

  • +15
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No iako sve izgleda idealno i Meghan se dosada odlično snalazila, ne znači da se neće susretati s poteškoćama. Patricia Treble, promatračica kraljevske obitelji iz Toronta, napominje kako u počecima raspored obveza može biti vrlo iscrpljujući.

'Koliko je to u početku iscrpljujuće govorila je princeza Diana, a mislim i da je Sarah Ferguson ovo spominjala. Neprestano ste u središtu pozornosti, a iako to izgleda kao da se pojave na nekoliko sati na nekom događanju, potpuno su iscrpljeni. No mislim da bi Meghan mogla lakše prolaziti kroz to. Prije svega, iskreno je zainteresirana i iskreno znatiželjna, što vidimo iz njezinih prijašnjih iskustava. Tijekom godina odradila je puno dobrotvornog rada i mislim da će biti zanimljivo', kaže Treble.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bez obzira što kraljica tražila od nje, mišljenja je Emily Nash, Meghan će cijelu svoju ulogu biti u stanju odraditi kao i svaki drugi član kraljevske obitelji s istim obvezama.

'Kao članu kraljevske obitelji, njezina je glavna briga podupirati kraljicu. Na neki način, kraljevska je obitelj poput kazališne družine; različiti repertoarni glumci pozivaju se na različite nastupe u različitim danima. Naravno, uvijek postoji šansa da koliko god bila vješta glumica, Meghan nešto eventualno počne frustrirati', kaže Nash.

Jednu takvu mogućnost spomenuo je novinar Shinan Govani iz Toronta, koji otprije poznaje Meghan Markle.

'Mislim da je vrlo važno da Meghan shvati kako je samo dio ansambla u kraljevskoj obitelji. Ona nije zvijezda i u smislu stvarne hijerarhije kraljevske obitelji to nikad neće biti. U pratećoj je ulozi. Sve veća pažnja koju joj poklanjanju mediji može stvoriti unutarnji sukob između zvijezde i sporedne uloge koja joj je zapravo dodijeljena i koju igra', objašnjava Govani.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal