ŠTO AKO PADNE KIŠA?

Pripreme za krunidbu su u punom jeku, no na jednu stvar baš nitko nema utjecaja

04.05.2023 u 21:32

Bionic
Reading

Do svečane ceremonije za koju su utrošeni milijuni i milijuni funti, ostalo je još manje od dva dana. Pripreme su u punom jeku, a zbog jedne stvari, na koju ne može utjecati nitko, pa ni kralj Charles III, svi su napeti

Kažu kako je kiša na dan vjenčanja sretan znak, no kakvo je značenje kada je u pitanju krunidba britanskog kralja koja se događa jednom u nekoliko desetljeća.

A čini se kako bi simbolični početak vladavine kralja Charlesa III mogla obilježiti upravo kiša, koja zapravo i nije ništa čudno za London i Veliku Britaniju. Pripreme su u punom jeku, kraljevska obitelj vježba u Westminsterskoj opatiji, ulice Londona već su ukrašene zastavama, a predviđanja govore o stotinama tisuća ljudi koji će se ovog vikenda sliti prema Londonu kako bi bili dijelom povijesne svečanosti.

A ono što se turistima savjetuje je da uzmu kišobrane, jer prema meteorološkim predviđanjima, vikend bi mogao biti kišan.

SVE MORA BITI SAVRŠENO

Počele posljednje probe za krunidbu, a na njima su i unuci Charlotte, George i Louis

Pogledaj galeriju

'Vrijeme diljem Ujedinjenog Kraljevstva danas izgleda nestabilno, s pljuskovima ili dužim kišnim razdobljima za mnoge, a neki jači, grmljavinski pljuskovi očekuju se u petak i nedjelju', objavila je britanska nacionalna meteorološka služba danas, uz dodatak kako bi i subota trebala biti 'oblačna i kišna za mnoge'.

Stručnjaci za vremenske (ne)prilike kažu kako bi nešto kiše trebalo u Londonu biti oko ručka, što zapravo znači u vrijeme krunidbe kralja Charlesa III, a princ William je, tijekom današnjeg posjeta pubu Dog & Duck u londonskom Soho-u, rekao kako 'drži fige za vrijeme'.

  • +4
Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: OLIVIER HOSLET

Ako se nebo zaista 'otvori' zapravo to za kraljevsku obitelj ne bi bilo ništa čudno, jer pljuskova je bilo i na dan krunidbe kraljice Elizabete II, ali i njezina oca, kralja Georgea VI.

Jedino čemu se mogu svi nadati je da prognoza neće utjecati na formalne svečanosti planirane za Westminstersku opatiju, kao i za povorku kralja i kraljice u zlatnoj kočiji do Buckinghamske palače, gdje bi se trebali pojaviti na balkonu i mahnuti okupljenim obožavateljima.

Ono što zapravo jedino ovisi o vremenu, akrobatski su letovi koji bi se trebali dogoditi kada kraljevska obitelj stigne na balkon Buckinghamske palače, pa ako vrijeme bude nepovoljno, taj dio programa biti će otkazan radi sigurnosti.