sve je spremno

Velika uloga povodom krunidbe: Ova čast pripala je princezama Beatrice i Eugenie

04.05.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Cijela kraljevska obitelj priprema se za subotu, a svi članovi dobili su neku ulogu u velikom danu. Zadatci su podijeljeni svim članovima obitelji koje Charles smatra sebi bliskima, a među njima su i princeze Beatrice i Eugenie, kćeri princa Andrewa

Kralj Charles III. za svoju krunidbu isplanirao je nešto skromniju proslavu kojom želi pokazati da je svjestan okoline u kojoj vlada te teške ekonomske krize koja muči brojne stanovnike njegove zemlje. Odlučio je da će se sva raskoš svesti na minimum, a uzvanici su zamoljeni da tome prilagode i svoj dress code. Uz bitne članove obitelji ovaj put će se naći i njegove nećakinje koje imaju drugu istaknutu ulogu.

Kćeri princa Andrewa nisu dio 'štapova' na kojima Charles III. održava svoju vladavinu niti rade na predstavljanju krune, ali on je želio računati na njih i dati im relevantno mjesto tijekom ovih povijesnih dana. Kako je najavila Buckinghamska palača, princeze Beatrice i Eugenie prisustvovat će Velikom ručku koji će se održati u Windsoru, još jednom od glavnih poprišta krunidbe.

Tako će Beatrice i Eugenie u nedjelju predstavljati Windsore na svečanoj manifestaciji koja okuplja čitavu monarhiju. Veliki ručak ohrabruje susjede i zajednice iz svih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva izaći na ulice kako bi dijelili hranu te se zabavili, a ovaj put u čast kralja i kraljice.

Ovaj se ručak održava svake godine s ciljem poticanja duha zajedništva i smanjivanja osjećaja usamljenosti. Osim toga, tako se podržavaju humanitarne organizacije.

Kralj je ovu manifestaciju odlučio uvrstiti u svoje krunidbene svečanosti, što sigurno raduje i kumu manifestacije - kraljicu Camillu.

Veliki ručak održava se u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu, a članovi kraljevske obitelji tako će otputovati u razne dijelove zemlje. Princ Edward i Sophie Wessex otići će u Cranleigh, gradić u okrugu Surrey, dok će jedina kći Elizabete II i njezin suprug biti u Swindonu, na jugozapadu Engleske.

Pripreme polako ulaze u sami 'finiš', a obitelj je odradila i ceremonijalnu probu prije samog velikog dana.

  • +16
Proba za krunidbu kralja Charlesa Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia