jedina sestra

Princeza Anne diktira iz sjene: Natjerala je Charlesa da protjera princa Andrewa

01.12.2023 u 11:49

Bionic
Reading

Princeza Anne poznata je kao jedna od najradišnijih članova kraljevske obitelji i kao desna ruka starijem bratu Charlesu. Upravo najnovija knjiga Britanca Scobieja otkriva da je njezina oštra sugestija bila riješiti se brata Andrewa te Harryja i Meghan, čime je pokazala da u vođenju države igru vode pravila, a ne obiteljski nježni osjećaji

Britanska kraljevska obitelj ne trpi greške, a to je na teži način naučio i omiljeni sin pokojne kraljice Elizabete. Nakon što ga je Virginia Giuffre optužila za zlostavljanje, princ Andrew dao je ostavku na sve javne dužnosti te službeno više ne predstavlja svoju obitelj. Međutim, tu nije kraj njegovih 'kazni' jer dolaskom novog kralja na vlast Andrew je gotovo izgubio i krov nad glavom.

Međutim, kralj na ideju o izbacivanju Andrewa nije došao sam, već uz pomoć mlađe sestre koja je idejni začetnik oduzimanja kraljevske lože princu Andrewu, ali i Harryju i Meghan.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: CHELSEA LAUREN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / LISA O'CONNOR / AFP /

Naime, rezidencije Royal Lodge i Frogmore Cottage namijenjene su samo za članove kraljevske obitelji koji su izravno uključeni u kraljevske dužnosti, no budući da su njih troje dali ostavke, prema pravilniku više im nije dopušteno tamo živjeti. Princeza Anne navodno ovu odluku ne smatra kažnjavanjem, već pukim slijeđenjem pravila.

Princeza Anne slovi za jednu od najmarljivijih zaposlenica kraljevske obitelji te smatra pravila vrlo bitnim dijelom održavanja monarhije. Mnogi će reći da je slijeđenjem pravila ugrozila brata i nećaka, potez je to koji je potreban kako se ne bi narušila stabilnost i povjerenje koje obitelj gradi godinama.

Iako su Harry i Meghan napustili Frogmore Cottage ostavši bez ijedne rezidencije u Harryjevoj domovini, princ Andrew još uvijek nije napustio svoj dom. A čini se da i neće...

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Naime, isprva mu je bio dopušten produženi boravak sve dok se njegova bivša supruga Sarah Ferguson ne oporavi od raka. U međuvremenu braća su se dogovorila da Andrew može nastaviti živjeti u Royal Lodgeu pod uvjetom da financira hitno potrebne radove obnove zapuštene luksuzne kuće.

  • +2
Kraljica Camilla i kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Leon Neal / PA Images / Profimedia