SUĐENJE U LONDONU

Princ Harry otkrio kad je prvi put razmišljao o podizanju pravnog postupka

07.06.2023 u 22:18

Bionic
Reading

Javnost u Velikoj Britaniji, ali i šire s velikim zanimanjem prati sudski proces princa Harryja koji je dodatno 'zakuhao' atmosferu svojim izjavama

Odbjegli princ koji sa suprugom Meghan Markle i djecom, Archiejem i Lilibet živi u Montecitu u Kaliforniji gdje su im susjedi mnoge poznate i slavne osobe poput Oprah Winfrey ili Orlanda Blooma i Katy Perry, drugoga je dana svjedočenja osim iznošenja brojnih optužbi na račun medija, kazao i kako je još 2018. razmislio o pokretanju pravnog postupka.

Mlađi brat princa Williama rekao je sudu da nije razmišljao o tome sve dok nije naletio na, kako je rekao, divnog odvjetnika slavnih koji je između ostalih zastupao i Coleen Rooney u procesu Wagatha Christie i to na 'slučajnom' sastanku dok su on i Meghan bili na odmoru s Eltonom Johnom u Francuskoj.

Vojvoda od Sussexa je na Visokom sudu opisao odvjetnika Davida Sherbornea kao 'divnu osobu.'

  • +2
Princ Harry Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Klijenti odvjetnika Sherbornea bili su između ostalih i princeza Diana, Sir Elton, glumac Michael Douglas, bivši premijer Sir Tony Blair i Colleen Rooney tijekom sudskog procesa poznatog pod nazivom Wagatha Christie.

Princ Harry je u svojoj autobiografiji Spare opisao da su njega i Meghan s odvjetnikom upoznali Sir Elton John i njegov suprug David Furnish dok su bili na odmoru s pop zvijezdom.

'Nisam išao kod njih. Naletio sam na gospodina Sherbornea u Francuskoj... To sve u mojoj knjizi', objasnio je princ na suđenju u Londonu.

Odvjetnik ga je zatim upitao: 'Dakle, prije nego što ste naletjeli na gospodina Sherbornea u Francuskoj, niste tražili savjet odvjetnika o tome imate li potraživanja od Mirror Group?'

Princ Harry je rekao: 'Ne. Baš ništa.'

Kako se pisalo, vojvoda od Sussexa tuži Mirror Group Newspapers za naknadu štete zbog tvrdnji da su novinari koristili hakiranje i druga nezakonita sredstva prijevare kako bi napisali 140 članaka objavljenih u razdoblju od 24 godine između 1996. i 2010. godine.

Između ostalog, rekao je sudu da je pokrenuo slučaj protiv MGN-a kako bi zaštitio svoju suprugu Meghan Markle.

Inače, Harry je prvi istaknuti član kraljevske obitelji u više od 130 godina koji svjedoči pred sudom, a ispitan je kao svjedok drugi dan zaredom. Princ tvrdi da su se tabloidi koristili nezakonitim metodama da bi dobivali informacije o njemu otkad je bio dijete.

Princa Harryja je u utorak gotovo pet sati ispitivao Andrew Green, odvjetnik kuće Mirror Group Newspapers (MGN) u čijoj su nakladi novine Daily mirror, Sunday Mirror i Sunday People. Princ i još stotinu ljudi tuži kuću tvrdeći da je ilegalno prikupljala informacije između 1991. i 2011. godine.