UNATOČ DUGOGODIŠNJOJ SLUŽBI

Princ Harry za pogreb kraljice Elizabete ne smije odjenuti vojnu uniformu; evo kako je reagirao

13.09.2022 u 21:31

Bionic
Reading

Odlučeno je da princ Harry neće smjeti nositi uniformu na sprovodu kraljice Elizabete u ponedjeljak. Harry će morati biti u civilu iako će primjerice princu Andrewu, kojem su ovlasti ukinute nakon seksualnog skandala, biti dopušteno da vojnu odoru odjene za bdijenje

Nekoliko dana raspravlja se tko će od članova kraljevske obitelji biti u vojnoj odori na samom sprovodu kraljice Elizabete II koji će se održati u ponedjeljak u Londonu.

Glasnogovornik kraljevske obitelji objasnio je britanskim medijima da će princu Andrewu uniforma biti dopuštena kao 'znak poštovanja' prema njegovoj majci.

Istovremeno, princ Harry nosit će crno dnevno odijelo.

Kate Middleton, princ William, Meghan Markle i princ Harry Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

'Desetljeće koje je proveo u vojnoj službi ne određuje njegova uniforma. Molimo vas da fokus ostane na životu i ostavštini Njenog Veličanstva Elizabete II', rekao je pak Harryjev glasnogovornik.

Podsjetimo, vojvoda od Sussexa deset je godina proveo u britanskoj vojci, a čak je dva puta bio u akciji u Afganistanu. Sudjelovao je u borbama kao topnik i pilot helikoptera. Iz vojske se povukao 2015. godine s činom kapetana.

Pa ipak, pravo na nošenje uniforme u posebnim prigodama mu je oduzeto kad je 2020. odstupio s mjesta zaposlenog člana kraljevske obitelji i sa suprugom Meghan Markle otišao živjeti u Kanadu, a potom i Kaliforniju.

  • +6
Princ Harry i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia