NIJE MU LAKO

Princ George idućeg će mjeseca polagati ispite o kojima ovisi njegova budućnost

01.10.2023 u 17:08

Bionic
Reading

Kako je potvrdila Kensingtonsa palača, princ od Walesa sam putuje u Singapur 7. studenog, bez Kate Middleton koja ostaje u njihovom domu u Windsoru kako bi bila uz njihovog najstarijeg sina, princa Georgea, koji tog tjedna polaže važne ispite

Mjeseci koji su pred nama iznimno su važni za najstarijeg unuka kralja Charlesa III. Kako to nalaže britansko školstvo, učenici, kada navrše 10 godina, moraju polagati ispite koji će odlučiti o njihovoj budućnosti, odnosno nakon toga će znati koju će školu upisati sa 13 godina.

Budući da je princ George ovog ljeta napunio deset godina, vrijeme je da dozna kakva mu se budućnost sprema, a ispiti su podijeljeni u tri dijela, od čega će se već dva održati idući mjesec.

Ma prvom ispitu George će polagati ISEB test s višestrukim izborom, a koji je fokusiran na verbalno i neverbalno rezoniranje, matematiku i engleski. Ispit traje dva i pol sata, obično se polaže u listopadu ili studenom, standardiziran je i prilagođen dobi. Uz to iz Etona će također od ravnatelja tražiti izvješće o učeniku u kojem će pisati sve o njegovim prednostima, karakteru, ali i osobnim interesima. Rezultati toga bit će objavljeni u prosincu.

MODNO SE USKLADILI

Princ George uživao na utakmici s tatom: Zajedničko navijanje i slavlje zbog pobjede

Pogledaj galeriju

Princ George je rođen u srpnju, stoga će drugi dio ispita polagati ili početkom travnja ili krajem svibnja iduće godine, a isti će se održavati u Etonu te će, između ostalog, sadržavati individualni intervju i online test kojim će se vidjeti njegova akademska sposobnost i potencijal. Rezultati drugog testa trebali bi biti poznati u palači do srpnja 2024. godine, a ukoliko će George biti uspješan, dobit će ponudu nakon čega će morati položiti i prijemni ispit.

Upravo takav ispit 1995. je položio njegov otac, princ William, nakon čega je u lipnju te iste godine primljen na koledž, dok je princ Harry to 'odradio' 1998. godine. Ovih bi dana, ako dobije uvjetnu ponudu, učenici poput Georgea trebali ponovno posjetiti školu kako bi se odlučili za internat i to godinu prije prijemnog ispita.

TROOPING THE COLOUR

Stižu prve fotografije: George, Charlotte i Louis glavne zvijezde i ovogodišnje proslave

Pogledaj galeriju

Iz palače bi, ukoliko George položi sve, trebali brzo objaviti rezultate ispita jer su tako napravili kada su i William i Harry primljeni u škole. No, koliko je dobro prošao neće se znati, budući da je politika Etona da ne objavljuje rezultate ili pojedinačne bodove s prijemnih ispita.