NJIHOV DRUGI DOM

Zašto je ovo idilično mjesto toliko važno za Kate Middleton i princa Williama?

16.08.2023 u 05:46

Bionic
Reading

U Norfolku, grofoviji smještenoj na istočnom dijelu Engleske, nalazi se imanje Anmer Hall, a njega je svojedobno pokojna kraljica Elizabeta II osobno poklonila unuku, princu Williamu, i njegovoj supruzi Kate Middleton, a upravo tamo oni su s obitelji proveli i lockdown u vrijeme pandemije koronavirusa

I ovo ljeto kao destinaciju za odmor princ William i Kate Middleton odabrali su svoj drugi dom - idilični Anmer Hall u Sandringhamu.

Princ i princeza od Walesa tradicionalno koriste ovu rezidenciju za praznike, uživajući u pitoresknom okruženju sela, s posebnom pogodnosti vrhunske izolacije od znatiželjnih pogleda javnosti.

Ovaj predivan posjed smješten je na imanju Sandringham u Norfolku, a dobili su ga kao vjenčani dar od pokojne kraljice Elizabete II 2011. godine.

U doba pandemije obitelj je ondje provodila većinu vremena, obavljajući svoje poslovne obaveze putem interneta te školujući djecu kod kuće u mirnom okruženju.

  • +4
Anmer Hall - imanje princa Williama i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Joan Wakeham / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako bi imali što više privatnosti, još 2013. godine odlučili su izgraditi najmoderniji sustav zaštite kombinacijom čelične ograde obogaćene raskošnim drvećem, koja im je pružala toliko tražen potpun mir.

A ono što posebno oduševljava obožavatelje kraljevske obitelji i tamošnje stanovništvo je to što se kraljevska obitelj ne krije iza zidina svog imanja, već ih se često može vidjeti u lokalnim trgovinama, pubovima i slično. Za Kate Middleton pod obavezno je bar jedan odlazak s djecom u Mable's Paint Pot, gdje oslikavaju keramiku.

POZORNO JE PRATILA

Dan koji će ući u povijest: Princeza Charlotte prvi puta na Wimbledonu

Pogledaj galeriju

'Kate je naša redovna posjetiteljica i uvijek dođe s djecom, a razlog zbog kojeg toliko vole dolaziti ovdje je to što nitko ne obraća posebnu pažnju na njih. Norfolk smatraju svojim pravim domom i zbog toga što se stanovnici prema njima ponašaju normalno i puštaju ih da žive vlastite živote', otkrio je izvor za magazin Hello!

Ondje najradije provode ljeta i zato što mogu uživati u plaži i kupanju, a kako bi imali barem donekle privatnosti, često znaju ploviti jahtom. Inače, plaža Holkham, na kojoj provode vrijeme, ista je ona iz hit filma 'Zaljubljeni Shakespeare' s bijelim pijeskom i pješčanim dinama, a budući da je uistinu velika, gužva se toliko i ne osjeti.

'Unatoč tome, bilo bi teško za kraljevsku obitelj da samo dođe na plažu u špici sezone. To što plove brodom daje im donekle na privatnosti, ali i sigurnosti, a opet, kada požele, mogu uživati u ljepotama lokalnih plaža.'

OVO ĆE BITI ZABAVNO

Princ Louis ni ovoga puta nije 'zakazao' pa je već u kočiji počeo s glupiranjima

Pogledaj galeriju

A upravo plaža Holkham za Kate i Williama ima posebno značenje te su baš tamo snimili video kojim su potom obilježili 10. godišnjicu braka.

Kate i William vole Anmer Hall i zbog toga što se nedaleko nalazi kraljičino omiljeno imanje Sandringham, gdje kraljevska obitelj tradicionalno zajedno provodi Božić, a ova kuća može se pohvaliti s čak deset spavaćih soba, u čiju je renovaciju uloženo oko 1,5 milijuna funti. Tada je posjed obogaćen modernim prilazom, zimskim vrtom i teniskim terenom.

Sama kuća izgrađena je još 1802. godine te ima gotovo netaknuto potkrovlje i antikne prozore koji joj daju dodatnu čar.