obiteljsko ljetovanje

Princ Albert i Charlene uživaju u obiteljskom odmoru na jahti moćnog oligarha

21.08.2023 u 09:16

Bionic
Reading

Iako je još nedavno princ Albert rekao da planira očistiti Monako od sumnjivih transakcija, čini se da je jahta kazahstanskog moćnika nakratko odgodila njegove planove pa je cijela obitelj uživala ploveći u blizini Korzike

Princ Albert je s obitelji proveo nekoliko dana ploveći u blizini Grčke. Monegaška kraljevska obitelj odmarala se na luksuznoj jahti, no činjenica da plovilo pripada kazahstanskom oligarhu, kojeg se veže uz neke 'mutne' poslove, baca pomalo negativno svjetlo na posljednji obiteljski odmor.

Riječ je o jahti koja pripada prebogatom oligarhu Bulatu Utemuratovu, čije se bogatstvo procjenjuje na 2,5 milijardi eura. Prije nekoliko godina kupio je i vilu na Azurnoj obali, a osim druženja s članovima kraljevske obitelji, s Monakom ga povezuje investicija u Mareterru, luksuznu stambenu četvrt koja se trenutno gradi.

Međutim mnogi ne odobravaju druženje kralja s Utemuratovom jer se uz ime spomenutog oligarha veže sumnja da je umiješan i u neke kriminalne radnje, poput prijevare i korupcije u sektoru nekretnina, piše Bunte.de.

Ipak, kraljevska obitelj dobro se provela na luksuznom plovilu uživajući na brodu, u kupanju u moru te na pedalinama. Odmor u blizini Korzike godio je i blizancima Gabrielli i Jacquesu, a oni koji su ovog ljeta najvjerojatnije već bili na odmoru, i to samo s majkom Charlene!

Princeza Charlene uskoro će otputovati u svoju domovinu, a sve zbog sportskog natjecanja čiji je sponzor. Fondacija organizira natjecanje u vožnji vodenog bicikla pa će tako u rujnu Charlene posjetiti Južnoafričku Republiku i to prvi put otkako se tamo razboljela 2021. godine.

  • +2
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / ABACA PRESS / PROFIMEDIA