tko želi biti milijunaš

Presudilo mu je pitanje o hrvatskom izumitelju za 125 tisuća kuna. Biste li vi znali odgovor?

02.06.2022 u 22:28

Bionic
Reading

Večerašnju emisiju 'Tko želi biti milijunaš?' otvorila je Iva Oroz iz Zagreba koja je kući otišla s osvojenih 16 tisuća kuna, a nakon nje na stolac nasuprot Tariku sjeo je Juraj Šargač iz Daruvara kojem je presudilo pitanje o hrvatskim izumiteljima te je show napustio s osvojenih 65 tisuća kuna

U večerašnjem game-showu 'Milijunaš' Iva Oroz iz Zagreba nastavila je pohod na milijun točno odgovorivši na pitanje za 2.000 kuna. Nakon njega, uz pomoć džokera te riskiranja na 9. pitanju koje je odlučivalo hoće li show napustiti s osam tisuća kuna, Iva je se ipak odvažila te ponudila točan odgovor. Pitanje je glasilo: 'Što se odvija kad Mjesec zakloni zvijezde ili kad planet zakloni svoje satelite? Okultacija, armagedon, ezoterija ili amajlija?' Iva se naposljetku odlučila kao odgovor ponuditi okultaciju.

'Okultacija je astronomska pojava pri kojoj je jedno nebesko tijelo skriveno drugim, a i pomrčine se ubrajaju u okultaciju', napomenuo je Tarik. Time je osvojila 16 tisuća kuna. Na pitanju iz književnosti, za 32.000 kuna, Iva je odustala. Nije znala da su mačci Džingis-kan i Miki Trasi na svijet došli u Zlarinu, a ne u Labinu, Skradinu ili Solinu. 'Stvarno ne znam. Meni je 16 tisuća kuna odlična cifra i zašto kockati. Odustat ću', kazala je.

Nakon Ive u 'Najbržem prstu' pobijedio je Juraj Šargač iz Daruvara. Uz pomoć džokera, ali i pjevanja himne na 10. pitanju Juraj je dogurao do 12. pitanja koje je glasilo: 'Našeg velikana Josipa Belušića trebali bismo se sjetiti kad…' Ponuđeni odgovori bili su: prebacimo tv-kanal, stanemo na vagu, dignemo roletu ili stisnemo gas.

Juraj, koji je do tada iskoristio sva tri džokera od pitanja za 125 tisuća kuna odustao je čim ga je čuo. Točan odgovor glasio je: 'kada stisnemo gas'.

Tako je Juraj Šargač popularni show ’Tko želi biti milijunaš' napustio sa 64 tisuće kuna. Nakon odustajanja rekao je da bi za konačan odgovor rekao A – kad prebacimo TV kanal, što bi bilo netočno.

Nakon Juraja na vrući stolac sjeo je Tomislav Štancl iz Zagreba koji je do kraja večerašnjeg „Milijunaša” osvojio 1000 kuna. Tako ćemo profesora geografije nastaviti gledati u slijedećoj emisiji popularnog showa.