AMERIČKI AMBASADOR AUSTRALCIMA:

'Prestanite skidati serijal 'Igra prijestolja'!'

26.04.2013 u 21:45

Bionic
Reading

Američki ambasador u Australiji Jeffrey Bleich poručio je Australcima da prestanu nezakonito skidati epizode serije 'Igra prijestolja', nazvavši ih 'najgorim piratima na svijetu'

U postu nazvanom 'Stopping the Game of Clones' Jeffrey Bleich, inače veliki obožavatelj HBO-ovog fantasy serijala, usporedio je pirateriju sa spletkama plemićkih kuća u seriji.

'Nažalost, koliko je epska ova serija, toliko je epska i njena krađa diljem svijeta. Kao ambasadora u Australiji, muči me saznanje da su australski fanovi jedni od najgorih prijestupnika s najvećom stopom piratiziranja ove serije na svijetu', napisao je Bleich na Facebooku.

TorrentFreak piše kako je 'Igra prijestolja' TV serijal koji je najviše nelegalno preuziman u prošloj godini, s po 4,28 milijuna nezakonitih skidanja po epizodi, što je približno jednako broju gledatelja u regularnom programu.

Neil Gane, direktor Australske federacije protiv kršenja autorskih prava (AFACT), navodi kako su istraživanja pokazala da većina ljudi koji nezakonito skidaju ovaj serijal tvrde da to rade samo zato što misle da je besplatno.