OMILJENI HOBI

Preslatka princeza Charlotte već je krenula stopama svoje bake, princeze Diane

05.06.2018 u 13:21

Bionic
Reading

Drugo dijete i jedina kći princa Williama i vojvotkinje Kate Middleton, princeza Charlotte, već je prava miljenica javnosti. Svakim svojim pojavljivanjem naprosto oduševi, a vjerujemo kako će je svi zavoljeti još više kada saznaju zašto je krenula stopama svoje pokojne bake, omiljene princeze Diane

Mladi nasljednici britanske krune od ranog djetinjstva zaokupljeni su raznim hobijima koji se smatraju primjerenim njihovom statusu i klasi. Upravo zbog toga sva kraljevska djeca kada krenu u vrtić upisuju i dodatnu aktivnost kako bi razvijali svoju kreativnost, ali i sportsku stranu.

Princeza Charlotte, srednje dijete vojvoda od Cambridgea, u siječnju ove godine krenula je u ekskluzivni vrtić Wilcocks, smješten blizu Royal Albert Halla. Vrtić se godišnje plaća 77.903 kuna za jutarnje, a 45.975 kuna za popodnevne smjene. Neke od dodatnih aktivnosti za trogodišnju princezu od tada su, osim igre i lončarstva, poezija i ples.

  • +5
Princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Omiljeni joj je, kako je jednom prilikom otkrila njezina majka Kate Middleton, ples. 'Apsolutno ga obožava', kazala je Kate.

Ljubav prema plesu malena je princeza očito naslijedila od svoje bake koju nije imala prilike upoznati, princeze Diane, koja se cijeli život bavila raznim plesovima.

Još kao dijete Diana je krenula na satove baleta, modernog i jazz plesa, a kasnije se kroz svoje kraljevske angažmane nerijetko znala pohvaliti svojim vještinama. Tako mnogi pamte kako je zaplesala s glumcem Johnom Travoltom prilikom posjeta Bijeloj kući, ali i famoznog performansa s poznatim plesačem Wayneom Sleepom u Royal Opera Houseu u Londonu.

Čak je i njezin stariji sin, princ William, jednom prilikom kazao kako je njegova majka bila izvrsna plesačica.

Od ostalih hobija koji se cijene unutar palače su još jahanje i polo.

Kraljica Elizabeta ljubav prema konjima i danas ne može sakriti, pa je poznato da joj je najdraži angažman u godini popularna izložba konja koja se svake godine održava u Windsoru.

S konjima je vezana još od ranog djetinjstva, kada je s ocem uživala u jahanju. Elizabeta je tu ljubav usadila i svojoj kćeri, princezi Anni, koja je potom isto učinila sa svojom nasljednicom Zarom Tindall.

Muški dio kraljevstva pak uživa igrajući polo. Kraljevski sport, kako ga od milja nazivaju, nije zaobišao ni princa Philipa, princa Charlesa, kao ni njegove sinove, princa Williama i Harryja. Očekuje se da će i četverogodišnji princ George jednoga dana biti vrhunski igrač ovog plemenitog sporta.