fanovi tuguju

Preminuo gitarist Whitesnakea, tvorac pjesme 'Here I Go Again', od njega se oprostio i Dino Jelusić

28.08.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Prvi gitarist grupe kultnog benda preminuo je u 72. godini života, a tužnu vijest o odlasku potvrdila je njegova obitelj na društvenim mrežama

'S dubokom tugom javljamo da je Bernie preminuo. Mirno je umro u četvrtak navečer, a pored njega su bile njegova supruga Fran i kćeri Charlotte i Olivia', stoji u objavi obitelji preminulog gitariste.

'Bernie nikada nije izgubio svoju strast prema glazbi, pisanju i snimanju novih pjesama', dodali su. Jedan od najistaknutijih britanskih rock i blues gitarista zaslužan je za hitove poput 'Fool for Your Loving', 'Here I Go Again' 'Trouble' 'She's a Woman', 'Walking in the Shadow of the Blues'.

Marsden je karijeru započeo s rock bendom UFO 1972. Nakon sviranja s nekoliko bendova imao je i kratkotrajnog projekt s bivšim članovima Deep Purplea pod nazivom Paice Ashton Lord.

Godine 1978. u Londonu stvorio Whitesnake zajedno s Davidom Coverdaleom, bivšim pjevačem Deep Purplea, i gitaristom Mickyjem Moodyjem. Bio je poznat i po velikoj privatnoj kolekciji gitara. Imao ih je preko 200.

Od Marsdena se oprostio i Dino Jelusić koji je na društvenim mrežama objavio glazbenikovu fotografiju te kratko poručio: 'Počivao u miru'.

Bohemian Rock Symphony

Dino Jelusić oduševio kao Freddie Mercury u Ciboni

Pogledaj galeriju