TUŽNA VIJEST

Preminula glumica poznata po ulozi u filmu 'Footloose'

17.01.2024 u 13:10

Bionic
Reading

Lynne Marta borila se s karcinomom, a preminula je u 78. godini života u svom domu u Los Angelesu. Njezin prijatelj Chris Saint-Hilaire potvrdio je tužnu vijest za The Hollywood Reporter. Naveo je da je iza nje ostala ožalošćena sestra M.J. i njezin mačak Mr. Peaches

Lynne Marte mnogi se sjećaju po ulozi u 'Footlooseu', a osim u njemu, igrala je u filmu 'Joe Kidd' te serijama 'The Mod Squad', 'Starsky & Hutch', 'Barnaby Jones', 'The F.B.I.' te u 'Charliejevim anđelima'.

Preminula je samo nekoliko tjedana nakon što je umro njen dugogodišnji ljubavnik David Soul, s kojim se upoznala na setu serije 'Starsky&Hutch'. Tu je vezu u 80-ima opisala kao otvorenu jer je on bio u braku s glumicom Karen Carlson. Prethodno bila u braku s pokojnim glumcem Brickom Hustonom od 1968. do 1975. godine (umro je u kolovozu 2018. godine).

U filmu 'Footloose' iz 1984. igrala je Lulu Warnicker, tetu lika Rena kojeg je glumio Kevin Bacon. Među ostalim, gostovala je u brojnim serijama koje je producirao pokojni Aaron Spelling.

Jedna od zapaženijih uloga bila joj je ona Elme u filmu 'Joe Kidd' iz 1972. godine. Utjelovila je partnericu zemljoposjednika Franka Harlana, kojeg je glumio Robert Duvall, a koja je privukla pozornost glavnog lika kojeg tumači Clint Eastwood. U srpnju 1989. svjedočila je ubojstvu mlade glumice Rebecce Schaeffer, koju je usmrtio opsjednuti obožavatelj Robert John Bardo.

Izvor: Društvene mreže