room no. 7

Premijeru predstave obilježile crvene štikle lijepe glumice

10.04.2017 u 12:36

Bionic
Reading

U Zagrebačkom plesnom centru održana je premijera predstave Room N°7, nastale u suradnji Judite Franković i Dance Company &M. Za taj projekt djevojke su bile inspirirane pričom novinara Gaya Talesea, objavljenom u magazinu The New Yorker, a zanimljivo je da su glazbu za predstavu napisali bračni par - Antonija i Aljoša Šerić iz grupe Pavel

Nakon što je prošle godine u magazinu The New Yorker izašla priča novinara Gaya Talesea o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe kroz koje je promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći, između ostalog, ubojstvu koje nikada nije prijavio, ona je inspirirala glumicu Juditu Franković i Dance Company &M.

  • +15
Premijera predstave Room no. 7 Izvor: Promo fotografije / Autor: Željka Mikulčić

Stoga su odlučile svoju inspiraciju pretočiti u predstavu i nazvati je 'Room N°7', a premijera je održana proteklog vikenda u Zagrebačkom plesnom centru. Priča je to o potrebi promatranja i gledanja koja je u današnje vrijeme postala 'kruh' kojim se hranimo, a zanimljivost cijelog projekta krije se i u angažmanu renomiranih hrvatskih dizajnera - dvojca iz Envy Rooma, modne kuće Unaesthetik i kostimografkinje Slavice Motušić.

Na projektu je radio i bračni par Šerić, Aljoša i Antonija, iz grupe Pavel, koji su napisali glazbu, a kako sve to izgleda na daskama koje život znače, pogledala su i mnogobrojna poznata lica, poput Mislava Čavajde, Brune Šimleše i Frane Maškovića.