'prvi do srca'

Premijerom filma o njegovu životu obilježena godišnjica smrti glumačke legende Ive Gregurevića, u HNK stigli kolege, prijatelji, političari...

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dokumentarni film 'Prvi do srca - Ivo Gregurević', u režiji Branka Schmidta, premijerno je prikazan u nedjelju navečer. U zagrebački HNK stigli su brojni predstavnici kulturnog i javnog života

Premijerom filma ujedno je obilježena i prva godišnjica smrti velikana hrvatskog glumišta, Ive Gregurevića. Gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je posmrtno istaknutom dramskom umjetniku, za sveukupni doprinos hrvatskoj kulturi, Medalju Grada Zagreba koju je preuzeo Marko Gregurević, sin pokojnog glumca.

Milan Bandić, Marko Gregurević

Milan Bandić, Marko Gregurević

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Prvi film s Ivom snimio sam još 1982. godine, bio mi je kućni prijatelj, vjenčani kum i osjećao sam se dužnim napraviti film o njemu', rekao je redatelj Branko Schmidt za Hinu uoči premijere filma, nastalog u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Dokumentarac je nastajao devet mjeseci, a završen je prije mjesec dana. Cijenjeni redatelj je kazao da mu nikada u životu nije bilo tako teško snimiti film, jer ga je film o prijatelju, čiji je odlazak teško prihvatio, ispatio kao nijedan njegov film do sada.

U filmu se mogu čuti razgovori s članovima obitelji Ive Gregurevića iz rodne Donje Mahale, te njegovim prijateljima, a među ostalim donosi i inserte iz brojnih njegovih televizijskih i filmskih uradaka. 'Prvi do srca - Ivo Gregurević' došli su pogledati brojne kolege glumca: Perica Martinović, Matija Prskalo, Slaven Knezović, Goran Navojec, Rene Bitorajac te mnogi drugi uglednici.

  • +23
  • +20

Premijera dokumentarnog filma Prvi do srca - Ivo Gregurević

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!