JOŠ JEDNA KNJIGA

Prema sinovima se nije odnosila jednako: Princ William za Dianu je bio osoba od povjerenja, zbog čega ju je, za razliku od brata, i manje idealizirao

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 06.05.2022 14:26
  • Objavljeno 06.05.2022 u 14:26
Princeza Diana sa sinovima

Princeza Diana sa sinovima

Izvor: Profimedia / Autor: UK Press/Press Association Images / PA Images / Profimedia

Svjetlo dana ugledat će još jedna knjiga posvećena britanskoj kraljevskoj obitelji. Riječ je o ‘The Palace Papers’ novinarke Tine Brown, koja je otkrila i jednu zanimljivost o kojoj se do sada nije pričalo - kako je budući kralj manje obožavao svoju majku od mlađeg brata

Iako je broj knjiga inspiriranih britanskom kraljevskom obitelji pozamašan, to ne znači da svaka nova napisana na tu temu ne izazove novu buru u javnosti. Sve što je vezano uz članove kraljevske obitelji intrigira, ali i fascinira, a posebno je inspirativna princeza Diana, o kojoj priče i dalje ‘cure’ iako je od njezine smrti prošlo 25 godina.

Uspomenu na nju i dalje održavaju i njezini sinovi, prinčevi William i Harry, koji raznim inicijativama i znakovima pažnje odaju počast svojoj voljenoj majci.

Upravo je priča o dvojici braće i njihovom odnosu s majkom posebno zaintrigirala Tinu Brown, koja sve o tome otkriva u svojoj novoj knjizi ’The Palace Papers’. Bivša glavna urednica Vanity Faira ukazala je i kako su dvojica braće, iako je između njih razlika od tek dvije godine, u potpunosti drugačije doživljavala medijsko izvještavanje o njihovoj majci.

‘William ju je je više razumio i manje idealizirao. Bio je i sam svjestan da žuti tisak od njihovih života radi pakao, ali i da je princeza Diana s njima blisko surađivala’, napisala je 69-godišnja novinarka dodajući kako je William imao priliku pratiti majku tijekom njezinog susreta s novinarom Piersom Morganom.

  • +9
  • +6

Princ William i Kate Middleton s djecom

Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

William je bio svjestan i majčinih izvanbračnih avantura, posebice njezine avanture s kapetanom engleskog ragbi tima, Willom Carlinom. Koliko mu je sve to smetalo govori i podatak koji je sam otkrio novinaru, rekavši kako je fotografiju Carlinove supruge stavio u centar svog pikada. Na taj se način, gađajuć, želio osvetiti Juliji Carling, koja je radila za tv kuću, za to što je pričalo okolo gadosti o njegovoj majci.

S druge strane, princ Harry bio je bijesan na svog oca i to mu je jasno i glasno govorio: ‘Mrzim te, mrzim. Ti si taj zbog kojeg mama plače.’

Iako je možda u starijeg sina imala više povjerenja, prema obojici je bila izrazito zaštitnički nastrojena. ‘Ništa u njezinom životu ne može se mjeriti s ljubavi koju je imala prema svojoj djeci. Oni su važniji od svega’, izjavio je 2017. za Good Morning America princ Charles.

Svoje radno vrijeme princeza Diana je organizirala tako da odgovara obavezama dječaka, a njihov raspored imala je zelenom tintom upisan u svoj kalendar.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!