TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Predsjednik u 'Javnoj stvari' kao cheerleader

  • Autor: Zrinka Pavlić
  • Zadnja izmjena 26.04.2014 12:23
  • Objavljeno 26.04.2014 u 11:03
33  Ivo Josipović

33 Ivo Josipović

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Nitko ne očekuje da predsjednik države skakuće uokolo po intervjuima i plače nad teškom sudbinom zemlje i naroda, ali ipak je bilo zanimljivo slušati kako u sinoćnjoj 'Javnoj stvari' gotovo na svako pitanje odgovara nekakvom sretnom 'mantrom' o tome kako će sve biti okej. Kada je počeo hvaliti HDZ, na trenutak mi se učinilo da su čak i poslovično suzdržanom Goranu Rotimu zadrhtale naočale

Sve je njemu super. Ne ljuti se na Zokija zbog izjava o govorenju istine jer to nije važno, Vladin prijedlog mjera o novim porezima i rezovima mu je cool jer je konkretan i nedvosmislen, rezultate putovanja s četom gospodarstvenika u Katar možda nitko s pulsom i zdravim očima ne primjećuje, ali biliv ju mi, nešto će se iz toga izroditi... A onda su na red došli HDZ i njihove ideje o gospodarskom oporavku. Kada je izjavio da mu je drago što Karamarko & co. prelaze u pozitivnu fazu, na trenutak mi se učinilo da su čak i poslovično suzdržanom Rotimu zadrhtale naočale. Možda, doduše, i nisu. Možda se to meni pred očima tresla slika od smijeha.


Nisam, naravno, očekivala da će predsjednik Josipović u sinoćnjoj emisiji 'Javna stvar' udariti u kuknjavu kako nam je loše, grozno, mrak u tunelu, ajmemajko, niti sam očekivala da će se Goran Rotim i njegov gost međusobno bičevati kao dva krotitelja lavova. Nije to takva emisija, a bogme nam ni predsjednik nije svjetski šampion u davanju kritičnih, nedajbože kontroverznih izjava. Moglo bi se čak reći da je čovjek oduvijek svoju funkciju pomalo shvaćao kao svojevrsno umirivanje situacije, gotovo PR-ovsko okretanje svega na umjereni optimizam. No uza sve to, ipak nisam očekivala takvo cheerleaderstvo. Umjesto gostovanja u ozbiljnom političkom talk showu, predsjednik nam je sinoć djelovao kao da u 'Dobro jutro, Hrvatska' predstavlja projekt amaterske kazališne skupine u Gornjem Donjem. Ili kao Blake Carrington iz 'Dinastije'. Everything will be all right, Krystl.

Gledateljima koji dulje od petnaest minuta žive u Hrvatskoj, zato je nastup Dr. Phila Josipovića u sinoćnjoj 'Javnoj stvari' jednostavno morao izgledati kao da se Goran Rotim dočepao posjetitelja iz druge galaksije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!