UDOMLJENA MJEŠANKA

Predsjednica srdačno dočekala Kiku: Od danas je i službeno 'Prvi pas'

24.10.2018 u 18:52

Bionic
Reading

Šestomjesečna Kika, mješanka labradora i terijera koju je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila udomiti tijekom nedavnog posjeta Virovitici, stigla je danas na Pantovčak

'Kika je pronašla dom. Vjerovali ili ne, postaje 'Prvi pas', objavili su prije dva tjedna aktivisti skloništa za životinje Virovitica.

Da je Kika stigla u svoj novi dom na Pantovčaku, objavila je predsjednica u srijedu na svom Facebooku, komentirajući dolazak novog stanovnika riječima: 'Jé padelarić, ma j’ mojá i najlipša i najboja na svitu!'.

Kika je od danas i službeno prvi hrvatski pas, a prije dolaska u Ured predsjednice, gdje su joj osigurani najhumaniji uvjeti s puno prostora za igru, obavila je sve veterinarske kontrole i kastraciju.

Kika je za bolji početak u novom domu dobila poklon od udruge Prijatelji životinja, no ostale donacije na Pantovčaku neće primati.

'Ako netko baš želi donirati, bolje da to donira azilima za pse, a ako netko baš želi Kiki pokloniti igračku, to može učiniti', rekla je za Dnevnik.hr predsjednica, koja je sama platila izradu kućice za psa, a iz vlastita džepa planira financirati i hranu, kontrole te sve što bude potrebno.

Kako bi upozorili na problem životinja u azilu i potaknuli ljude na udomljavanje pasa i drugih životinja, u subotu će na Pantovčaku biti organizirani Dani otvorenih vrata posvećeni životinjama u skloništima.