slavonska turneja

Predsjednica seli u Viroviticu, obići će gospodarstvenike, naći se s manjinama, a bit će vremena i za šegrta Hlapića

11.10.2018 u 08:13

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović premjestit će na dva dana svoj Ured u Viroviticu

Na otvaranju Privremenog ureda predsjednice RH u 9 sati u zgradi Virovitičko-podravske županije Županije, nazočnima će se obratiti gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, župan Igor Andrović te predsjednica Grabar kitarović.

Predviđen je radni sastanak predsjednice s vodstvom Županije i Grada te susret s predstavnicima nacionalnih manjina i udruga hrvatskih branitelja te polaganje vijenca kod Spomenika hrvatskim braniteljima.

Nakon toga, predsjednica Republike trebala bi u 11.40 posjetiti Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici.

U Privremenom uredu trebao bi uslijediti prijam udruga i pojedinaca, a predsjednica bi zatim trebala posjetiti Općinu Špišić Bukovicu, gdje bi u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u nastavku projekta "Hrvatska čita" zajedno s djecom terebala čitati ulomke iz djela "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića".

  • +106
Prtedsjednica Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U Općini Lukač u 15.15 trebala bi posjetiti tvrtku Šafram, a potom se vraća u Viroviticu, gdje bi trebala obići tvrtku Brana, Panonski drvni centar kompetencija, Sklonište za životinje Virovitica, te biti upoznata s projektom obnove dvorca Pejačević.

U Općini Suhopolje trebala bi se družiti s građanima.

Prvi radni dan predsjednice u Virovitičko-podravskoj županiji trebala bi u 19 sati završiti posjetom Općini Pitomača, gdje bi u Otrovancu trebala sudjelovati u obilježavanju 10. obljetnice osnutka Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije - VIDRA i obratiti se nazočnima.

  • +22
Obnovljeni Dvorac Pejačević Izvor: tportal.hr / Autor: Grad Virovitica