putem facebooka

Poznate mame pružile podršku Severini: Ne možemo dopustiti da nas razdvajaju

16.06.2017 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon što je sutkinja izrekla privremenu mjeru po kojoj bi njezin sin Aleksandar trebao naizmjence živjeti kod nje i njezinog bivšeg partnera Milana Popovića, na inicijativu violončelistice Ane Rucner osnovana je grupa potpore Severini, ali i svim majkama koje prolaze teške bitke za skrbništvo. Pod hashtagom #ijasammajka, ove bi nedjelje, u 10 ujutro, društvene mreže trebale preplaviti fotografije majki i njihove djece, a sve to kao znak potpore splitskoj pjevačici u najtežim danima

'Cure, podržimo zajedno našu Severinu! Ubacujte u grupu sve majke koje žele podržati ovu ljubav! Ne možemo dopustiti da nas razdvajaju! Bilo bi super da svaka od vas u nedjelju na svom profilu stavi sliku sa Severinom ili sa svojim djetetom (predložite što) i hashtag #ijasammajka.

Moramo joj dati podršku. Pa kako bi nama bilo da ovo prolazimo!? I ne samo majke, neka se uključe svi, molim vas shareajte! Pozz Ana Rucner.' Napisano je to na zidu novosnovane grupe, nazvane, jednostavno, 'I ja sam majka', a u koju su se priključile i brojne poznate mame kako bi na ovaj način, putem društvenih mreža, apelirali javnosti poručili splitskoj pjevačici Severini Kojić da nije sama u bitki kroz koju trenutno prolazi.

  • +4
Poznate mame podržale Severinu Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Sama Ana Rucner za tportal je otkrila zašto se toliko angažirala oko ovog slučaja. Ona je cijelu akciju pokrenula slučajno, ne očekujući ništa, dok je nastupala u Monacu, na Monaco Disease Power događanju, koje je također bilo humanitarnog karaktera za pomoć djeci.

'Kad sam vidjela što se događa sa Severinom i da je sud donio odluku o tome da će dijete biti jedan tjedan s ocem a jedan s majkom i da će većinu ljeta provesti s ocem osjetila sam potrebu izreći svoje mišljenje jer smatram da ljubav majke prema svom djetetu, kao i njezinu brigu, pogotovo kad se radi o malom djetetuu uopće ne treba dovoditi u pitanje. Naime, majka je ključna djetetu, a razvod je uvijek prije svega najteži za dijete i sve dodatne borbe oko njega mogu djetetovom razvoju samo škoditi. Naravno da je i otac jako važan u djetetovom odgoju i da treba imati svoje mjesto i ulogu djetetovom životu no loptanje s djetetom iznimno je štetno. Ovaj slučaj je bio zapravo samo povod za moju reakciju, jer imam u svojoj okolini nekoliko slučajeva prijateljica koje imaju isti problem i znam koliko pate jer ipak je majka ta koja nosi dijete 9 mjeseci, doji ga, uz njega je cijeli život i ta joj se uloga ne može negirati. Smatram da je vrijeme da nadležne institucije se malo više uključe i da se ovo pitanje pokrene na višim instancama i da se nešto učini jer roditeljima bi prije bilo kakvog prepucavanja i iskazivanja moći trebala biti najvažnija dobrobit djeteta i njegovo sretno odrastanje. Što mislite kako je djetetu kad je jedan tjedan na jednom mjestu, a drugi tjedan na drugom? Djetetu je iznimno važan red i navike koje uz stalno seljenje ne može steći.'

Kako smo pisali prije dva dana, sutkinja Verica Nikić izrekla je privremenu mjeru po kojoj bi u narednom periodu Aleksandar trebao živjeti jedan tjedan sa majkom, Severinom Kojić, a drugi s ocem, Milanom Popovićem, a tijekom ljetnih mjeseci tek bi tjedan u srpnju i tjedan u kolovozu proveo s njom, dok bi ostale dane provodio u društvu oca.

'Ja i moj andjelak Paula, koju sam podigla sama, bez oca, koja je danas sretna majka predivnog sina. I ja sam pjevala i putovala, a ona danas tvrdi da je njena mama najbolja mama na svijetu. Majku nitko ne može zamjeniti', napisala je pjevačica Marina Tomašević, dok je njezina kolegica Pamela Ramljak, uz fotografiju sa svojim sinom, napisala: 'Sve bi za njega napravila...ma i u zatvor ako treba.'

Osim njih podršku su, u ovih nekoliko sati od osnutka grupe, pružile i Žanamari Lalić, bivša pjevačica grupe Feminem, Nika Antolos, Ivana Delač Đolo, Ana Rucner i mnoge druge.