ZADNJE ZBOGOM

Posljednji oproštaj od Olivera na splitskoj Rivi

29.07.2018 u 18:53

Bionic
Reading

Oliver Dragojević u utorak će u Splitu imati posljednji ispraćaj, a u Veloj Luci pogreb dan kasnije

Posljednji ispraćaj hrvatskog glazbenika i kantautora Olivera Dragojevića bit će u utorak sa splitske Rive, a pogreb u njegovoj rodnoj Veloj Luci na Korčuli dan kasnije, doznaje popodne Hina od prijatelja obitelji.

  • +83
Oliver Dragojević preminuo u 71. godini života Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Organizaciju ispraćaja vrhunskoga splitskog pjevača preuzeo je Grad Split, doznaje se, zbog čega su danas popodne u tijeku sastanci koje vodi Tomislav Mrduljaš, direktor Splitskog festivala i sam glazbenik, skladatelj i producent.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara Jadroliniji je dao nalog za katamaran i naručio posebno vozilo koje će lijes s Oliverom provesti od crkve sv. Frane na Rivi do Lučke kapetanije. Na posljednji put u rodnu Korčulu Oliver će otputovati katamaranom zajedno sa članovima obitelj te grupe Dupini, s kojima je desetljećima surađivao.

Pogreb će se obaviti u srijedu, u Veloj Luci, u užem krugu obitelji i prijatelja. Još se uvijek ne znaju točne satnice jer organizacijski sastanci traju, a kako Hina doznaje, istoga dana će se u HNK Split održati i komemoracija za Olivera Dragojevića.

Od velikog pjevača opraštaju se na društvenim mrežama i brojni sportaši među kojima i nogometni reprezentativci, pa tako i izbornik Zlatko Dalić. Od njega se oprostio i HNK Hajduk koji se na svojoj stranici prisjetio nastupa na klupskim godišnjicama i za 100. rođendan osnutka tog kluba. Naveli su kako je Oliver Splitu i Dalmaciji posvetio brojne pjesme, a posebno je bio zaljubljenik u Hajduk, te bio dio navijačkog puka.

‘Bio je jedan od nas i zato je još tužnija cijela Hajdučka obitelj koja ga nikada neće zaboraviti. Pamte se njegovi nastupi u povodu brojnih klupskih godišnjica, a posebno je Oliver bio ponosan što je bio jedan od odabranih pjevača koji je nastupio u Hrvatskom narodnom kazalištu za 100. rođendan osnutka HNK Hajduk. Više desetljeća nastupao je na Bilim noćima diljem zemlje i inozemstva, a nije nevažno reći da se odazivao na brojne klupske aktivnosti. Ja sam jedan od najžešći, teži mi je poraz Ajduka nego kad na nekom festivalu slabije prođem. Da bi svoja tri prva mista za jedno Ajdukovo’, piše na stranici Hajduka.

Zadnji nastup Oliver je imao sredinom listopada prošle godine u splitskom HNK kojeg je organizirala Županijska lige za borbu protiv raka povodom 50. godišnjice postojanja. Sa svojim je kolegama Tedijem Spalatom, Zlatanom Stipišićem i Marijanom Banom, te bivšim pacijentima onkologije kao posljednju otpjevao svoju legendarnu pjesmu ‘Vjeruj u ljubav’.

  • +11
Oliver Dragojević i prijatelji Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL