POGREB ELVISOVE KĆERKE

Posljednji oproštaj od Lise Marie Presley: U Gracelandu se okupile tisuće obožavatelja, ali i brojna poznata lica

22.01.2023 u 16:50

Bionic
Reading

Od ranih jutarnji sati počeli su se na Gracelandu, posljednjem počivalištu Elvia Presleyja i njegova obitelji, okupljati brojni obožavatelji kako bi odali počast njegovoj kćerki i pjevačici Lisi Marie Presley

Lisa Marie Presley je umrla 12. siječnja u dobi od 54 godine od srčanog udara. Iza sebe je ostavila kćeri, glumicu Riley Keough i 14-godišnje blizanke Finley i Harper Lockwood. Prije dvije godine tragično je izgubila sina Benjamina koji je u dobi od 27 počinio samoubojstvo.

Ožalošćeni su se počeli redati već u pet sati ujutro kako bi rekli posljednje zbogom jedinici kralja rock'n'rolla. Pogreb i komemoracija, odnosno 'slavlje života Lise Marie Presley', kako su to službeno nazvali, održava se u jutarnjim satima po američkom vremenu u nedjelju u vili njezina oca Elvisa Presleya u Gracelandu.

  • +16
Ispraćaj Lise Marie Presley Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Proslava života Lise Marie započela je emotivnom izvedbom 'Amazing Grace' Jasona Clarka i zbora Tennessee Mass. Javna memorijalna služba organizirana je na travnjaku ispred Gracelanda u 9 ujutro u nedjelju, 22. siječnja, u Memphisu. Umjesto cvijeća, obitelj potiče sve koji žele da doniraju dobrotvornoj zakladi Elvisa Presleya.

'Riley, Harper, Finley i Priscilla zahvalni su na podršci, dobrim željama i izljevu ljubavi u čast njihovoj voljenoj Lisi Marie', rekao je predstavnik obitelji za medije.

Od Elvisove kćeri došla su se oprostiti i brojna poznata lica, među kojima su se našla i manekenka Kaia Garber i glumac Austin Butler koji je u filmskom hitu utjelovio Elvisa. Billy Corgan, frontmen Smashing Pumpkinsa, izveo je pjesmu 'To Sheila'. Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, bliska prijateljica pokojne Lisa Marie odala je počast djeci. 'Stojim ovdje s velikom čašću jer smo jednu drugo zvali curicom. Sissy, ovo je za tebe s ljubavlju', rekla je vojvotkinja Fergie koja se u govoru prisjetila i svoje svekrve kraljice Elizabete II. riječima 'Tuga je cijena koju plaćamo za ljubav'.

'Gledamo u Lisu Marie i kažemo da je izgubila sina. Majke koje gube djecu - nema riječi za to. Dakle, danas govorimo o akciji, a akcija je način na koji idemo naprijed. Za cijelu obitelj, marširamo naprijed u znak podrške. I mi ćemo vas podržavati koliko god možemo ... sigurno ću biti ovdje', rekla je emotivna Fergie.

Od Lise Marie oprostili su se i glazbenica Alanis Morissette te frontmen Guns N' Rosesa Axl Rose koji je otpjevao 'November Rain'.

Elvis Presley, njegovi roditelji Vernon i Gladys, njegova baka Minnie Mae i Lisin sin jedinac, Benjamin Keough, također su pokopani na zemljištu Gracelanda.

  • +20
Lisa Marie Presley Izvor: Profimedia / Autor: Christopher Polk / Getty images / Profimedia