obitelj presley

Borbena majka: Lisa Marie Presley imala je četvero djece, no nakon smrti sina umro je i dio nje

13.01.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Jedinica Elvisa Presleyja imala je vrlo turbulentan život. Osim braka s Michaelom Jacksonom, bila je majka četvero djece, česti pacijent na odvikavanju od droga, a pravna bitka s bivšim suprugom oko skrbništva nad blizankama bila je posebno iscrpljujuća. Njezin život pun izazova postao je tragičan u trenutku kada si je tijekom pandemije život oduzeo njezin jedini sin, čiji odlazak nikad nije preboljela

Svijet je 12. siječnja napustila jedina kći Elvisa Presleya, ali mnogi nisu upoznati s time da je i sama bila i majka četvero djece: Riley Keough, Benjamina Keougha, Finley Lockwood i Harper Lockwood. S njima je dijelila uspomenu na pokojnog djeda, a za sebe je rekla da je vrlo zaštitnički nastrojena.

Lisa Marie Presley dobila je kći Riley i sina Benjamina s bivšim suprugom Dannyjem Keoughom s kojim je bila u braku od 1988. do 1994. godine kada se rastala s Dannyjem i udala za popularnu pop zvijezdu Michaela Jacksona.

Riley Keough se isprva bavila manekenstvom, a već 10-ak godina bavi se i glumom. Njezin glumački talent prepoznat je i nagrađen nominacijom za Zlatni globus 2017. godine za ulogu u filmu 'The Girlfriend Experience'. Njezin život obilježio je tragičan gubitak brata Benjamina, koji je duboko potresao i njihovu majku Lisu Marie.

Benjamin Keough počinio je samoubojstvo suočen s problemima s mentalnim zdravljem 2020. godine u dobi od 27 godina. Njegov odlazak Lisa Marie duboko je pogodio jer, prema izvoru bliskom obitelji, on je bio ljubav njezinog života. Majka i sin napravili su jednake tetovaže na stopalima s keltskim znakom koji predstavlja beskonačnost njihove povezanosti, a posvetila mu je i emotivnu objavu povodom rođendana koji nije dočekao: 'Molim te, čekaj me, ljubavi moja, i drži me za ruku dok ostajem ovdje da mogu nastaviti štititi i odgajati tvoje male sestre i biti oslonac za Riley. Znam da bi to htio'.

Godine 2008. dobila je kćeri blizanke Harper i Finley s tadašnjim suprugom Michaelom Lockwoodom, a par se razveo 2016. godine. Pri njihovom rođenju bila je prisutna i baka Priscilla Presley koja je izjavila da je vidjela kako svaka beba čini svoj prvi udah i da je 'jako sretna' što je baka još dvjema unučicama. Rastava s Lockwoodom bila je mučan proces i roditeljima i djevojčicama jer se par našao u velikoj bitci oko skrbništva. U pravnom procesu pronađene su i uznemirujuće fotografije djece na njegovu računalu, a djevojčice su u to vrijeme živjele s bakom.

  • +5
Djeca Lise Marie Presley Izvor: Profimedia / Autor: Steve Cohn / Shutterstock Editorial / Profimedia