93 SU MU GODINE

Posljednji film Gene Hackman snimio je prije gotovo 20 godina, a njegovo pojavljivanje u javnosti iznenadilo je sve

09.03.2023 u 11:55

Bionic
Reading

Iako je bio jedan od omiljenih holivudskih glumaca, koji je uvijek igrao karakterne uloge, Genea Hackmana već dugo nismo vidjeli u javnosti. Njegov izlazak na ručak u restoran brze hrane iskoristili su i paparazzi koji su ga odmah usnimili

Britanski Daily Mail objavio je fotografije i snimke nastale u Santa Feu, u Novom Meksiku, gdje posljednjih godina povučenim i mirnim životom živi legendarni Gene Hackman. Danas su mu 93 godine, a kako danas izgleda može se vidjeti na snimci i fotografijama.

Paparazzi su ga snimili kako uživa u fast foodu, a potom su ga 'otpratili' do benzinske, gdje je natočio benzin u automobil i krenuo prema kući.

Gene Hackman, koji je tijekom svog života za maestralnu glumu nagrađen sa čak dva Oscara - za ulogu njujorškog detektiva Jimmyja Popeyea Doylea u 'Francuskoj vezi' i za šerifa Billa Daggetta u 'Nepomirljivima', posljednju je ulogu snimio prije gotovo 20 godina. Snimio je te 2004. komediju 'Rat za gradonačelnika' s Ray Romanom, Maurom Tierney i Christine Baransk, dok je posljednji intervju dao te iste godine Larryju Kingu.

Tada je rekao kako nema u planu nikakve nove filmske projekte kao i da misli da je njegovoj glumačkoj karijeri došao kraj. Svoju mirovinu potvrdio je 2008. promovirajući svoj treći roman 'Escape From Andersonville'.

Kada su ga 2011. iz magazina GQ pitali razmišlja li ikada da ipak snimi još jedan film, Hackman im je odgovorio: 'Ako bih ga mogao snimiti u svojoj kući, bez da me itko ometa i da je tu samo osoba ili dvije...'

  • +13
Gene Hackman Izvor: Profimedia / Autor: HEIGHTENED PRODUCTIONS / Entertainment Pictures / Profimedia

Ipak, filmsku industriju nije odmah napustio. Svoj glas posudio je za dva dokumentarca o marincima - 'The Unknown Flag Raiser of Iwo Jima' (2016.) i 'We, The Marines' (2017.).

Gene Hackman svoju je glumačku karijeru započeo prije gotovo 70 godina, kada se 1956. pridružio Pasadena Playhousea gdje se sprijateljio s Dustinom Hoffmanom, i tijekom života odigrao je više od 100 različitih uloga.