IMA SE, TROŠI SE

Porezni obveznici bijesni: Budžet koji kraljevska obitelj troši na odjeću povećao se za 12 milijuna kuna

03.07.2018 u 06:46

Bionic
Reading

Gotovo svako pojavljivanje najistaknutijih lica britanske kraljevske obitelji zahtijeva i novu odjevnu kombinaciju. Iako je Kate Middleton poznata po tome da voli reciklirati i iznova nositi omiljene komade odjeće, Britanci su ostali šokirani najnovijim istraživanjem da je, otkako su se Meghan Markle i princ Harry zaručili, račun za kupovinu odjeće i modnih dodataka porastao s 30 milijuna kuna na čak 42 milijuna kuna

Kada ste član kraljevske obitelji, to sa sobom nosi niz pravila kojih se morate pridržavati, ali i mnogobrojnih obveza koje morate ispunjavati. Svakodnevna događanja, na kojima se jednostavno morate pojavljivati, iziskuje i da imate popriličnu garderobu prepunu odjeće, obuće i modnih dodataka.

No to ne znači da ćete, kao član kraljevske obitelji, istu i platiti, osobito ako se radi o službenim događanjima. I dok se dosad budžet dijelio na princa Charlesa, princa Williama i Kate Middleton te princa Harryja, otkako se posljednji zaručio, a potom i oženio Meghan Markle, povećali su se, i to poprilično, troškovi za nabavku nove garderobe.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tako je u prošloj godini na sva događanja za odjeću potrošeno gotovo 42 milijuna kuna, dok je godinu prije utrošeno 'tek' 30 milijuna kuna. To je porast od čak 12 milijuna kuna otkako je na scenu stupila Meghan Markle.

No nije baš sve tu njezina krivica. Naime, budžet kraljevske obitelji na odjeću Meghan Markle počeo se trošiti tek nakon što se ona udala za Harryja, a do tada je sama potrošila gotovo 200 tisuća kuna kako bi izgledala dostojna kraljevske obitelji na službenim događanjima.

  • +30
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zapravo, računica je sasvim jasna i dobro se zna zašto je toliko porastao budžet za odjeću - jer su princ William, princ Harry i Kate Middleton počeli dobivati sve više pozivnica za događanja otkako je tijekom posljednje godine kraljica Elizabeta II smanjila svoja pojavljivanja.

Kako otkriva Telegraph, računi idu na ime princa Charlesa, koji troškove pokriva prihodima koje dobiva kao vojvoda od Cornwalla, dok putovanja plaća sama kraljica, a novac za to dolazi od poreznih obveznika.