DVIJE VOJVOTKINJE

Kako su se Kate i Meghan snašle tijekom prvih mjeseci unutar kraljevske obitelji

29.06.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Unatoč velikim sličnostima između vojvotkinje Kate Middleton i novopečene Meghan Markle u prvih nekoliko mjeseci otkako je došla u kraljevstvo na vidjelo izlaze i brojne različitosti između supruga dva britanska princa

Svijet je nakon princeze Diane dugo čekao na novu žensku pripadnicu kraljevske obitelji koja će oduševljavati svojim izgledom, manirama i ponašanjem, a onda su 2011. i to dočekali. Pojavila se Kate Middleton koja je ubrzo postala osoba broj jedan. Sličan se scenarij dogodio i kad je prošle godine mlađi princ Harry doveo svoju djevojku, danas suprugu Meghan Markle. Obje odrasle izvan kraljevske obitelji morale su se odreći privatnog života i pristale biti javne osobe udavši se za britanske prijestolonasljednike.

Evo kako su se dvije naizgled vrlo slične osobe snašle pri ulasku u kraljevsku obitelj i koliko se razlikuju njihove obveze:

1. Iskustvo s medijima i javnim nastupima

Kate Middleton postala je vojvotkinja u dobio od 29. što znači da je u startu bila sedam godina mlađa od Meghan kada se upustila u svijet monarhije. Iako je s princom Williamom hodala sedam godina prije no što je i službeno postala dio kraljevstva, Kate je bila u znatno drugačijem položaju. Nikada prije nije se susretala s medijima i fotoreporterima, pa joj je sve to bilo novo i na početku zbunjujuće.

  • +9
Kate Middleton u Stockholmu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za razliku od nje, Meghan je još u tinejdžerskoj dobi odlučila biti profesionalna glumica i taj je san ostvarila. U Hollywoodu se probila zahvaljujući odvjetničkoj seriji 'Suits' u kojoj je igrala lik Rachel Zene. Uz glumu je naučila kako komunicirati s medijima ali se susretala i s PR-om budući da je vodila vlastiti lifestyle blog.

Isto tako Kate je imala punih sedam godina privatnosti prije no što je postala zaručnica princa Williama. Njihova veza nije bila pod povećalom medija i fotoreportera, što nije slučaj kod Meghan i Harryja koji su zbog prevelikog interesa brzo morali otkriti svoju ljubav javnosti.

  • +16
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

2. Prvi kraljevski angažmani

Ogromna razlika u pristupu dvjema vojvotkinjama od strane kraljevstva i same kraljice vidljiva je i u broju njihovih angažmana. U periodu između objave zaruka i vjenčanja Kate Middleton odradila je tek šest služenih angažmana, a prvi zadatak koji su dobili kao tek vjenčani kraljevski par vojvode od Cambridgea odradili su mjesec dana nakon svadbe. Prvi samostalni izlazak u javnost bez supruga, Kate je doživjela tri mjeseca nakon vjenčanja. Tada ju je kraljica Elizabeta pozvala da zajedno obiđu izložbu na kojoj je izložena vjenčanja haljina Kate Middleton. Na prvi javni govor lijepe vojvotkinje javnost je čekala godinu dana.

Kate Middleton i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S druge strane Meghan je od objave zaruka do dana vjenčanja za princa Harryja imala čak sedamnaest različitih putovanja i angažmana diljem Britanije. Prvi angažman kao par, Harry i Meghan su odradili samo tri dana nakon bajkovitog vjenčanja u Windsoru, a u manje od mjesec dana Amerikanka je doživjela i svoj prvi samostalni angažman s bakom svog supruga. S kraljicom Elizabetom uputila se vlakom u Cheshire.

  • +13
Kraljica Elizebeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

3. Vrijeme početka staža njihovih supruga

U vrijeme kada su William i Kate planirali svoje vjenčanje, princ je radio kao pilot za kraljevske leteće snage. Par je živio na imanju izvan Londona koje su za vjenčanje dobili od kraljice Elizabete. Tek 2013., dvije godine nakon vjenčanja par se preselio u Kensingtonsku palaču i tada je William i službeno započeo svoj kraljevski staž. Tijekom idućih nekoliko godina njegova supruga polako se privikavala na život vojvotkinje i obilazila važna obiteljska događanja kao što je proslava rođendana u vrtovima Buckinghamske palače, Trooping the Colour i Royal Ascot. Cijelo vrijeme u blizini su bili u roditelji Kate Middleton koju su je često posjećivali u palači.

  • +45
Kate Middleton i princ William sletjeli su u Oslo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Trenutno svjedočimo povijesnim događajima u kojima vojvotkinja Meghan Markle polako ali sigurno uči što znači biti dio britanskog kraljevstva. Većinu najvažnijih događanja već je odradila. Sudjelovala je na proslavi Božića u Sandringhamu, zablistala na rođendanu princa Charlesa, odradila ceremonijalni rođendan kraljice Elizabete, a u listopadu je očekuje i prvo službeno putovanje izvan zemlje. S princom Harryje odlazi na turneju po Australiji, Novom Zelandu i okolnim otocima. Meghan možda još uvijek nije savladala sva kraljevska pravila no nije teško primijetiti kako je kraljica Elizabeta gleda kao vrlo važnu ikonu obitelji.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Osim toga valja napomenuti da je 36-godišnja Meghan cijelo to vrijeme vrlo udaljena od vlastite obitelji koja je na drugom kontinentu. Osim kilometara dijeli ih i vremenska razlika. Isto tako princa Harryja je upoznala kada je on već bio stalno zaposlen u kraljevstvu, pa nije bilo previše vremena za sporo uhodavanje i upoznavanje protokola. Meghan je praktički bačena u vatru u kojoj se za sada solidno snalazi.

4. Pritisak zbog nasljednika

Iako je u prošlosti segment dobivanja nasljednika bio mnogo značajniji i danas je to vrlo bitna karika kraljevske obitelji. Kate Middleton je ovdje u vrlo nezgodnijem položaju jer ipak ona donosi direktne nasljednike na svijet. Tako su oči cijele nacije s nestrpljenjem iščekivale dan rođenja njezina prva djeteta, princa Georgea koji je treći u redu za britansku krunu.

  • +42
Kate Middleton i princ William

Meghan Markle i princ Harry s druge strane također uskoro planiraju djecu ali na njima nije toliki pritisak jer će njihovo prvo dijete biti tek sedmo u redu za nasljedstvo, odmah nakon princa Charlesa, Williama, Georgea, princeze Charlotte, princa Louisa pa Harryja.