retro đir

Poput glumca: Pogledajte kako Martin Kosovec izgleda u svom novom spotu

23.04.2024 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon pobjede u showu 'The Voice' mladi pjevač je uspješno nastavio glazbenu karijeru singlom 'Maštarija'. Pjesmu je kao poseban gost premijerno uživo izveo u zabavnom dijelu druge polufinalne večeri Dore, a već je dva mjeseca u top deset najemitiranijih pjesama u domaćem radijskom eteru

'Maštarija' spaja upravo ono čime je Martin Kosovec privukao veliku pozornost: nostalgiju za nekim minulim vremenima i modernu produkciju kakvoj teži, a nedugo nakon izlaska ušla je i u službeni hrvatski Billboard (trenutno je #6 najpretraživanija pjesma na Shazamu u Hrvatskoj).

Pjesma odsad ima i glazbeni videospot, kojeg je režirao Artem Dushkin, a vjeran je prikaz kombinacije nostalgije i mladosti u glazbenikovom upečatljivom izričaju. U skladu s pjesmom, može opisati kao moderna interpretacija retro estetike, a kadrovi - od prepuštanja maštanju na 'suncu Jadrana', vožnja u klasičnom oldtajmerskom Mercedesu i scena iz Kristalne dvorane, su snimljeni u Opatiji.

  • +4
Martin Kosovec Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Josip Cvitešić, Lumiere Production / Universal Music

'Snimanje je prošlo odlično, nismo bili u cajtnotu pa smo sve snimili bez nekog napora i pressinga. Bilo je to jedno lijepo druženje uz Opatiju s kamerama', rekao je Martin kojem se pridružila glumica Paula Šegota.

Izvor: Licencirane fotografije

Glazbenik kaže kako mu aktualni singl 'nema velikog raskoraka u izričaju – samo je dodan moderni prizvuk i beat.' Do suradnje s Vannom, koja ga je kao mentorica dovela do finala i pobjede u 'The Voice Hrvatska', došlo je sasvim prirodno.

'Nekako se intuitivno razvila ta spona između Martine i Peggyje - Predraga Martinjaka koji potpisuje glazbu za pjesmu 'Maštarija', a koji je autor posljednjih Massimovih pjesama. Poveznica je svakako i taj specifičan, široki puni glas, a tu je i pjesma 'Sjaj u tami' koju smo odabrali za finalni nastup u The Voiceu. Sve to me nakon showa inspiriralo da spojim te drage mi ljude', opisala je Vanna te dodaje kako se Martinu odmah svidjela melodija.

PRVI GLAS HRVATSKE

Martin Kosovec nakon pobjede u 'The Voiceu' nastupio s velikim Alfijem Kabiljom

Pogledaj galeriju

Također spontano, nastao je i tekst: 'Prvo sam došla samo sa sugestijom, bez cilja da autorski sudjelujem i eto, kroz proces rada, a budući da već dosta dobro poznajem Martinu, sve se posložilo prirodno', nastavlja Vanna. 'I zaista, Martin voli sjesti u auto i, slušajući radio, odvesti se izvan grada i gužve stoga stihovi 'Mogli bi ti ja, na dan il' dva pobjeć iz Zagreba' zvuče ne samo kao maštarija nego i stvarna priča', objasnila je pjevačica.