8. DRŽAVNO KVIZAŠKO PRVENSTVO

Popularni lovac Mladen Vukorepa sa svojom ekipom pobijedio i Moranu Zibar

13.11.2022 u 13:47

Bionic
Reading

Na Zagrebačkom velesajmu, u subotu 12. studenog, održano je najveće ekipno kvizaško prvenstvo, 8. po redu. Natjecalo se 70. ekipa među kojima su bila poznata lica poput Morane Zibar, Domagoja Jakopovića RIbafisha - dok je pobjedu odnijela ekipa Mladena Vukorepe

Hrvatski kviz savez, u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom, organizirao je 8. po redu Ekipno državno prvenstvo i to na ovogodišnjem Interliberu, koji je tako postao domaćin finala jedinstvenog kviz natjecanja.

Na ekipnom državnom prvenstvu natjecalo se čak 350 kvizaša okupljenih u 70 ekipa iz cijele Hrvatske, a među natjecateljima je bilo i poznatih lica, kao što su svima poznati 'lovci', Morana Zibar i Mladen Vukorepa, potom redatelj Mario Kovač, Domagoj Jakopović Ribafish i brojni drugi ljubitelji kviza.

  • +2
8. državno ekipno kvizaško prvenstvo Izvor: Promo fotografije / Autor: Mirko Cvjetko

Pobjedu je odnijela ekipa Perlica, na drugom mjestu bili su KviZDe, a na trećem TBA. 'Redovito nastupam sa svojom ekipom na Ekipnim državnim prvenstvima u kvizu od prvog izdanja. Odlični suigrači, kvalitetni kvizovi i dobra organizacija čine svaki dolazak zabavnim iskustvom. Ovaj put smo se morali dodatno dokazati jer smo igrali bez našeg najjačeg igrača Deana Kotige, pa je pobjeda tim slađa', izjavio je Mladen Vukorepa iz pobjedničke ekipe.

Prvenstvo se sastojalo od ukupno 84 pitanja podijeljenih u 7 kategorija sa po 12 pitanja: povijest, sport i igre, znanost i fizički svijet, pop kultura, visoka kultura, društvo i lifestyle. Na dodatna 42 pitanja odgovaralo je deset ekipa koje su ušle u finale.