U KVIZU 'POTJERA'

Lovac Mladen Vukorepa nije znao odgovor na tri pitanja. Znate li ih vi?

11.10.2022 u 11:31

Bionic
Reading

Budući da je u finalnu potjeru krenulo četvero natjecatelja, Mladen Vukorepa našao se u problemu - dvije minute i 17 koraka njihove prednosti nisu mu bili dovoljni da ih stigne

U sinoćnjoj Potjeri lovcu Mladenu Vukorepi nije uspjelo u dvije minute 'uhvatiti' četvero natjecatelja - referetna Marija (55), magistra prava Deana (30), elektrotehničara Adama (38) i studenta Lukšu (24) - koji su zahvaljujući njegovom kiksu na kraju podijelili 94.500 kuna.

'Ova emisija pokazuje kako je 'Potjera' prevrtljiv format. Minute su vam bile tako-tako, čak bih rekao ispodprosječne, pogotovo s obzirom na vaše znanje. Ploče također šarene. Neki su glatko prošli, neki su se mučili, a završna vam je bila izvrsna', rekao je Mladen Vukorepa i krenuo odgovarati na pitanja u završnoj potjeri.

Budući da je uspio u dvije minute odgovoriti tek na 13 točnih odgovora, to mu nije bilo dovoljno da stigne natjecatelje.

Mladen Vukorepa Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Prvo pitanje na kojem je lovac zapeo glasilo je: Dvije različite kružnice mogu imati koliko najviše zajedničkih točaka? Mladen je odgovorio jednu, no točan je odgovor bio dvije, što su natjecatelji znali pa se Mladen morao vratiti korak unatrag.

Drugo pitanje na kojem je pogriješio bilo je: Navedite ime i prezime šahistice kojoj je u dobi od 15 godina dodijeljena titula šahovske velemajstorice? Točan odgovor, kojeg su ponovno natjecatelji znali, bio je Judit Polgar, a Mladen je pogriješio jer mu je promaknulo da se traži i ime i prezime.

Treće pitanje bilo je: Koje je općinsko središte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji najviše stradalo u potresu 1996.? Natjecatelji su točno odgovorili da je riječ o Stonu i time 'zacementirali' svoju pobjedu.