nije se puno promijenio

Pogledajte kako danas izgleda glavni glumac omiljene serije 'Monk'

14.09.2023 u 06:22

Bionic
Reading

Američka televizijska serija o simpatičnom neurotičnom detektivu s opsesivno-kompulzivnim poremećajem (OKP) i višestrukim fobijama emitirana je sedam godina. Adriana Monka utjelovio je glumac Tony Shalhoub te je ubrzo osvojio srca gledatelja. Serija je danas kultna i još uvijek se reprizira na televizijama diljem svijeta, a Shalhoub isprva nije htio prihvatiti tu ulogu

Proces odabira glumaca za seriju 'Monk' pokazao se teškim. Činilo se da nitko nije bio dobar za igranje Adriana Monka. 'Nisam znao mogu li to učiniti', rekao je Tony Shalhoub (inače, američki filmski i televizijski glumac zapravo se zove Anthony Marcus Shalhoub) u intervjuu 2021. godine.

'Rekao sam da nisam siguran mogu li suosjećati s ovim likom, a moj menadžer je rekao: 'Vjerojatno si mu sličniji nego što bi htio priznati.''

Glumac je potom rekao: 'Mogu provesti sat i pol čisteći kuhinjsku slavinu četkicom za zube. To je nešto što Adrian Monk radi sa zadovoljstvom.'

Monk i Tony Shalhoub definitivno imaju jednu zajedničku stvar - obojica su iznimno povučena. Glumca nećete pronaći na društvenim mrežama, a njegova pojavljivanja na crvenim tepisima su rijetka.

No zato njegova 74-godišnja supruga Brooke Adams povremeno dijeli postove na Instagramu, pa obožavatelji mogu upoznati njegovu intimniju stranu. Tony i Brooke upoznali su se na Broadwayu, ali isprva su bili samo prijatelji. Glumac je u to vrijeme bio u vezi i bio je 'pravi džentlmen', kako je njegova supruga jednom izjavila.

Vjenčali su se 1992. i usvojili djevojčicu Josie. Par je godinu dana nakon vjenčanja usvojio još jednu kćer po imenu Sophie. Posljednjih godina glumac je nekoliko puta postao i djed.

Osim što je suprug, otac i djed, Shalhoub i dalje uživa u svojoj karijeri televizijske zvijezde. Unatoč brojnim peticijama obožavatelja, do obnove serije 'Monk' nije došlo, no sljedeće godine trebao bi biti snimljen film u kojem su Adrian i njegova pokćerka u fokusu. Godine 2009. posudio je glas u animiranom filmu 'Auti 2', a četiri godine poslije sudjelovao je u serijama 'We Are Men' i 'Sestra Jackie'. U novije vrijeme pojavio se u 'The Marvelous Mrs. Maisel'.

Kao što se može vidjeti na fotografijama, glumac se zapravo nije puno promijenio.

Inače, Shalhoub je rođen u Green Bayu u Wisconsinu, gdje je i odrastao. Njegov otac Joe Shalhoub emigrirao je iz Libanona u SAD u dobi od deset godina. Kasnije je oženio Tonyjevu majku Helen, iz druge generacije Amerikanaca porijeklom iz Libanona, te osnovao obiteljsko poduzeće. Tonyjeva braća i sestre upoznali su ga s kazalištem. Kad je imao šest godina, jedna od starijih sestara nagovorila ga je da bude statist u srednjoškolskoj predstavi 'Kralj i ja'. Vrlo brzo pronašao je sebe u tome...

Za ulogu Monka tri puta nagrađen je Emmyjem i Zlatnim globusom. Sukreator serije David Hoberman svojedobno je otkrio da je lik Monka temeljio dijelom na sebi, ali i na drugim izmišljenim detektivima, kao što su poručnik Columbo, Hercule Poirot i Sherlock Holmes.

  • +3
Tony Shalhoub Izvor: Profimedia / Autor: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia