preVIŠE provokativna

Kontroverzna serija 'Idol' ostaje bez druge sezone, a presudili joj gledatelji

29.08.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Iako se ovu seriju najavljivalo kao novu 'Euforiju', kritičari i publika pokopali su joj šanse već nakon prve epizode. Serija koju su nazvali sramotnom ipak neće doživjeti drugu sezonu, a time je i neslavno propao projekt u kojem smo mogli pobliže upoznati Lily-Rose Depp

Serija koja je za HBO pripremila velike probleme neće dobiti svoju drugu sezonu. Iako su dobre provokacije danas na cijeni, mnogima je prikazano u seriji 'The Idol' ipak bilo previše. Kritičari su je nazvali 'prljavom muškom fantazijom' i 'sramotnom', a posebne diskusije vođene su oko škakljivih scena seksualne prirode s Lily-Rose Depp i glazbenikom The Weekndom. Gdje se podvlači crta između umjetnosti i 'pornografije za mučenje', očito je pitanje s kojim su se mučili i tvorci serije.

Problematičnu seriju potpisuje tvorac 'Euforije' Sam Levinson koji je potpuno preuzeo vodstvo projekta nakon što ga je napustila Amy Seimetz, hvaljena indie redateljica. Međutim, ono što je napravio jednom, nije uspio ponoviti.

'Idol je bio jedan od HBO-ovih najprovokativnijih originalnih programa i zadovoljni smo snažnim odazivom publike. Nakon dugog razmišljanja i razmatranja, HBO, kao i kreatori i producenti, odlučili su da neće nastaviti s drugom sezonom. Zahvalni smo kreatorima, glumcima i ekipi na njihovom nevjerojatnom radu', rekli su iz HBO poručivši da će serija ostati na samo jednoj sezoni.

The Idol Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Nakon premijernog prikazivanja na Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju, 4. lipnja prva je epizoda prikazana na HBO-u privukavši 913 000 gledatelja u jednoj večeri. Gledanost prve epizode porasla je na 3,6 milijuna nakon tjedan dana, ali je gledanost prve večeri za naredne epizode nešto pala. HBO kaže da je u 85 dana od premijere serije, prva epizoda narasla na 7 milijuna gledatelja, ali ti gledatelji nisu se zadržali u nadolazećim epizodama.

Iako željni provokativnih sadržaja, gledatelji su seriji zamjerili štošta. Posebno se izdvaja promoviranje cigareta koje su prisutne u gotovo svim scenama, i to bez umjetničke vrijednosti. Mnogi su scenu kada Depp puši u sauni opisali kao apsurdnu i nemoguću, a time i nepotrebnu za opći dojam.

Lily-Rose Depp tako je ostala bez projekta u koji je uložila puno vjere i strpljenja, a na Instagramu je seriju nazvala najljepšim putovanjem svog života.

Lily-Rose Depp u seriji 'The Idol' Izvor: Profimedia / Autor: A24 Television - Album / Album / Profimedia