važna je tradicija

Podjela uloga: Princ William zadužen je za sina, a Kate Middleton za kćer

03.01.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Iako princ William i vojvotkinja Kate Middleton imaju suvremen pristup roditeljstvu, još uvijek se u određenoj mjeri drže tradicionalne podjele uloga. Razlog tome je priprema mališana za uloge koje ih očekuju u budućnosti, posebno budućeg prestolonasljednika, malenog princa Georgea

Svjesni pritiska, ali i velike odgovornosti koja je na njima, princ William i supruga Kate Middleton već u ranim danima svog sinčića Georgea, a potom i princezu Charlotte počeli su pripremati za njihove titule i uloge koje ih očekuju u budućnosti. 

Iako pokušavaju svojim mališanima priuštiti što normalnije djetinjstvo, od kraljevskog para očekuje se i doza tradicije koju će usaditi svom sinu i kćeri. 

  • +5
Britanska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Britanska stručnjakinja, koja već godinama promatra odnos Williama i Kate s djecom, primijetila je jednu zanimljivost.  Naime prilikom svakog javnog protokola u pratnji dječice, princ uvijek vodi brigu o četverogodišnjem Georgeu, dok je Kate okupirana malenom Charlotte

To se možda najbolje moglo primijetiti tijekom njihova posjeta Njemačkoj i Poljskoj prošlo ljeto. 

  • +10
Kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Isti raspored, koji nije slučajnost, vidljiv je i na božićnoj čestitki kraljevske obitelji, kada ponosni otac drži sinčića za ruku dok trogodišnja Charlotte pozira ispred svoje majke. 

  • +16
Engleska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Očevi su obično odgovorni za disciplinske postupke, umjeravanje na pravi put i zaštitu obitelji. Stoga nije neuobičajeno vidjeti oca sa sinom kako bi mu postavio temelje za ono što ga čeka. Uči ga tako koja će biti njegova uloga jednog dana kad i sam bude na čelu svoje obitelji', govori pedagoginja Jasmine Peters za Daily Mail. 

'To se može protumačiti i kao tradicionalna crta Kate i Williama koji održavaju važnost veze stvorene između oca i sina kao i kćeri i majke. Djeca se u određenoj dobi izjednačavaju sa svojim roditeljima i pokušavaju izgledati baš poput njih', govori nadalje stručnjakinja. 

Budući da je nakon princa Williama upravo maleni George sljedeći u redu za britansku krunu, od njega se očekuje da upija sve znanje i manire svog oca. 

Pedagoginja Peters isto tako dodaje kako se odnos Georgea i Williama učvrstio dolaskom malene Charlotte na svijet, kada je vojvotkinja Kate bila okupirana bebicom. 

'Prirodno je da se dijete okrene ocu koji mu u vrijeme kada je majka usredotočena na novu bebu može pružiti veću pažnju. Stoga zaključujemo da je George provodio više vremena s ocem jer je Kate imala pune ruke posla oko bebe. Vjerujem da bi se isto dogodilo i da je u pitanju drugi spol, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se mijenjati ta dinamika odnosa s dolaskom trećeg djeteta', zaključila je stručnjakinja.