NEMO

Pobjednička pjesma 'The Code' dobila je novu verziju, a svi bruje samo o jednom

15.05.2024 u 17:52

Bionic
Reading

Švicarac Nemo koji je izjašnjava kao nebinarna osoba odnio je pobjedu s pjesmom 'The Code' na ovogodišnjem Eurosongu, a dojmovi se još uvijek sliježu

Glazbena senzacija iz Švicarske je sad snimio novu verziju pobjedničke pjesme koju izvodi sa sinfonijskim orkestrom Biel Solothurn, a mnogima je u oko upala njegova modna kombinacija.

Dakako, obožavatelji su odmah zapazili haljinu koju je glazbenik odjenuo i koja je mnoge odmah podsjetila na haljinu koju je davne 1988. nosila Celine Dion.

Izvor: Društvene mreže

Dobro je poznato kako je Dion nastupila na Eurosongu s pjesmom Ne partez pas sans moi za Švicarsku i - odnijela pobjedu.

'Ovo je ista odjevna kombinacija koju je Celine Dion nosila kad je pobjedila za Švicarsku 1988.', primijetio je jedan fan. To je ujedno i jedina pobjeda Švicarske dosad, a sad se zlatnim slovima upisao i Nemo.

  • +9
Nemo Mettler Izvor: Profimedia / Autor: JESSICA GOW / AFP / Profimedia

Inače, Nemo Mettler kritizirao je i organizatore ovogodišnjeg Eurosonga koji je obilježio niz skandala.

Švicarac, prvi nebinarni pobjednik ovog glazbenog natjecanja, obrušio se na organizatore zbog nevjerojatnih dvostrukih standarda. Publici je između ostaloga, rečeno da ne smiju unositi nebinarne zastave u arenu, a upravo je to Nemo kritizirao na tiskovnoj konferenciji nakon pobjede.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Eurovision Song Contest

'Morao sam prošvercati svoju zastavu jer je Eurovizija rekla ne pa se nadam da su i neki ljudi to učinili. Ali ovo je očito dvostruki standard', priznao je Nemo, koji je nakon pobjede uspio i slomiti trofej koji mu je uručen.

'Trofej se može popraviti - možda i Euroviziju treba malo popraviti, s vremena na vrijeme', komentirao je na tiskovnoj konferencije za što je dobio burne ovacije i pljesak novinara okupljenih u dvorani za press konferencije.