INTERVJU: INES ŠARIĆ

'Petri Gerić je najviše stalo do pobjede'

12.12.2012 u 12:30

Bionic
Reading

U nedjelju se od daljnjeg natjecanja oprostila Ines Šarić, za koju je bio koban desetominutni suši. Sve o sušiju, Masterchefu, žiriju i natjecateljima Ines je rekla upravo – nama

Ispali ste samo šest koraka od trona. Koliko vam je teško bilo napustiti igru?

Dogurati tako daleko i ispasti skoro pred ciljem bilo je teško, ali ipak, bolje ispasti sedma nego šesta, jer bih onda doslovno bila samo jedan korak do top pet.

Koban za vas bio je suši. Je li bio problem u malecnih deset minuta ili...?

Suši... da je bilo 12 minuta, mislim da bih sve to bolje izvela. Ipak, smotala sam prvi suši, no nije mi se lijepo zamotao, a htjela sam da bude barem lijep. Voljela bih da sam uspjela servirati još nešto od side disha, wasabi prah barem složiti u pastu ili posložiti ljepše na tanjur. Nedostatak vremena bio je fatalan.

Koliko ste daleko mogli otići da vas nije zaustavio suši?

Vjerujem da bih u slatkom tjednu bila dominantna. Mislim da sam u tome dobra i da bih mogla još pokazati koliko daleko mogu. Mislim da bih dogurala i do top pet, s obzirom da su slastice moja velika ljubav i imam dosta znanja i iskustva u tom području.

Kod vas je i inače bio vidljiv napredak kroz šou.

Nisam startala kao najbolja, nego u zlatnoj sredini. Tek kad sam se skroz opustila, kad sam prestala razmišljati što drugi misle o meni i hoću li zadovoljiti kriterije žirija te kad mi je postalo svejedno koliko ću ostati u šouu, počela sam 'kuhati'. Tad sam se počela zabavljati i krenulo me je.

Koliko je vašem napretku kumovao žiri i njegova strogoća?

Volim kvalitetnu kritiku, volim da mi se kaže: 'ovo ti je dobro, ovo ne' i da se objasni kako bih nešto mogla bolje. Smatram da je svaki savjet dobar savjet.

Jeste li to dobili od žirija? Kako biste odredili Dinu, Matu i Radovana?

Dino je najkonstruktivniji, kaže sve bez ostatka, to jako cijenim. Mate je dobar šoumen-kuhar, jako se dobro snašao u ulozi glavnog člana žirija, dao mi je više savjeta, uglavnom o prezentaciji jela na tanjuru. Radovan je najblaži što se kritika tiče, uglavnom komentira je li mu nešto fino ili ne. I to isto cijenim.

Tko je među preostalim igračima po vama zaslužio tron?

Moj favorit, Marina, odavno je ispala, a od preostalih šest ne znam. Možda Nikola, mlad je, pun ideja i bez straha eksperimentira.

Za Petru Gerić stalno ističu da je njoj najviše stalo do pobjede. Je li prelazila granice pristojnosti u toj svojoj želji?

Je, njoj je najviše stalo do pobjede. Ovan je po horoskopu, poput mene, tako da znam koliko mi Ovnovi želimo, možemo i moramo dominirati da bismo bili sretni, hehe.

Što dalje ide šou, to se više osjeća nervoza među natjecateljima. Jeste li je i vi osjećali posljednjih dana?

Nisam. Uglavnom ekipa djeluje opušteno, i ako je napeta ili razočarana, ili ima želju da pobijedi, nije to baš pokazivala.

S kim ste bili najbolji u kući, tko će vam najviše nedostajati?

S Marinom i Markom R., ali neće mi nedostajati, jer me već čekaju vani i nastavit ćemo se družiti kao pravi prijatelji.

Gdje nakon Masterchefa vidite svoje druženje s kuhačom?

Masterchef je tek početak, to je moja odskočna daska za dalje, tako na to gledam. Želim se profilirati kao kuhar moderne kuhinje, želim učiti od najboljih i na tom putu mi nitko neće stajati. Jer svatko je krojač svoje sudbine.