rastužili fanove

Pet Shop Boys: 'Sljedeću turneju bismo trebali nazvati oproštajnom'

26.04.2024 u 14:57

Bionic
Reading

Jedan od najvećih pop sastava u glazbenoj povijesti, dobitnici snagrade za životno djelo, vlasnici brojnih hitova koji su se okušali i na filmu, televiziji, kazalištu i drugim granama umjetnosti, ovog proljeća ovog proljeća predstavljaju petnaesti studijski album 'Nonetheless', ali turneja na koju će ići bi mogla biti zadnja

Članovi Pet Shop Boysa, Neil Tennant i Chris Lowe ove godine obilježavaju 40. godišnjica debitantskog singla, 'West End Girls' o klaustrofobičnom putovanju noćnog života Londona koje je pokrenulo četiri desetljeća dugo putovanje u karijeri.

Prije nego što su postali Pet Shop Boysi, dvojac je imao druge živote. Naletjeli su jedno na drugo u trgovini elektronike u Chelseaju kada se rodilo glazbeno partnerstvo. Neil Tennant studirao je povijest u Londonu, a Lowe je bio u Liverpoolu na obuci za arhitekta. Nakon slučajnog susreta 1981., dvojac je počeo snimati demo snimke u studiju u blizini Camden Roada, zahvaljujući Tennantovim poslom u časopisu Smash Hits.

Izvor: Društvene mreže

Danas su njegovi susreti s javnošću puno odmjereniji, Pet Shop Boysi imaju 'prihvatljivu razinu' slave, gdje mogu ući u podzemnu željeznicu ili biciklirati, a da ih nitko ne uznemirava. 'Uvijek smo na ulici, pa ako netko kaže: 'Mogu li dobiti selfie?', jako se iznenadim', kaže Tennant. 'Pomalo zaboravljam tko sam ja!', dodao je. Uz novi album produžili su svoju turneju 'Greatest Hits', napisali mjuzikl temeljen na 'The Emperor's New Clothes', te će u lipnju održati svoju treći koncert u londonskoj Royal Opera House.

Ubrzo nakon toga, pjevač će navršiti svoj 70. rođendan. Na pitanje je li ikada razmišljao o mirovini, Tennat je kazao: 'Samo po sebi to nije na dnevnom redu, ali tko zna?'. 'Turneja postaje naporna', ističe Lowe, lukavo sugerirajući da će se njihova sljedeća turneja zvati 'Zbogom', s obzirom na to koliko traje.

Pet Shop Boys Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN