kritike i pohvale

Pale prve reakcije domaćih poznatih na Doru: 'Kamo ide ovaj svijet...?'

26.02.2024 u 12:37

Bionic
Reading

Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, briljirao je u finalu Dore te će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu koji će se održati u Malmöu u svibnju ove godine. Stižu komentari iz cijele Europe, a društvene mreže preplavila su mišljenja o sinoćnjem izboru za pjesmu Eurovizije, pobjedniku i ostalima koji su se natjecali. Među njima su naravno i javnosti poznata lica

Dok Dora još nije ni završila i nije bio proglašen ni ovogodišnji pobjednik, hrvatski predstavnik na Eurosongu 2017. Jacques Houdek primio se tipkovnice i iznio svoj sud o finalnoj večeri na društvenoj mreži. Pritom nije štedio kolege.

'Dora odgledana i odslušana. Čestitke svima na nastupima! Sjajnih nastupa je večeras bilo; nekoliko odličnih “novih” imena, moram izdvojiti Stefany, Marcelu, Natalie i Laru, te svakako želim pohvaliti Alena i Vinka! Super pjesmu ima mladi Eugen, nažalost dobra vokalna izvedba je izostala. Grupe Pavel, Vatra - odlične pjesme! No, po meni, za cirkus koji se zove Eurosong - najbolji izbor ove godine je svakako Baby Lasagna, sve skupa je zaista jako uvjerljivo, svježe, sve gori od energije na sceni! Ako slučajno to ne bi bio on, onda svakako neka to bude Let 3, Seve i pilići - oops, they did it again! Sretno, neka pobijedi najbolji', poručio je pjevač i dodao da je najbolji vokal Dore definitivno Damir Kedžo koji je to odradio zaista na svjetskom nivou, a najslabiji Ivan Dečak'.

'Nezanimljiv vokal, jako ograničen raspon glasa, nije u stanju otpjevati ni pjesmicu od par tonova bez teškog naprezanja', smatra Jacques. Nakon pobjede Baby Lasagne oglasio se ponovo te mu putem društvenih mreža čestitao.

Doru je komentirala i Mirjana Hrga u poduljoj objavi na Facebooku. Smatra da je 'Eurosong najmanje pjesma, a sve ostalo što veze s pjesmom nema je mnogo važnije' te da to natjecanje pokazuje što se 'nosi' u Europi.

'Ne u glazbenom smislu jer tamo glazbe nema. Hrvatska pokušava biti 'in'...Prošle godine to je imalo smisla. Let 3 je to odradio po principu: Želite debilanu, dat ćemo vam i više od toga. I na vrlo inteligentan način su uspjeli. Međutim, ovo večeras mi izgleda kao kapitulacija pred europskom glupošću i neukusom. Pristajanje na svinjariju. Veći dio večeri provela sam u dosadi ili teškoj tjeskobi. Svjetlo na kraju mračnog tunela bio je jedan talentirani dečko Vinko. Toliko mi je bio simpatičan taj njegov talent i normalnost koji su bili u takvoj debeloj manjini da sam i sama poslala SMS, što dovoljno govori o mojem psihičkom (ne)stanju tijekom Dore. Kamo ide ovaj svijet...? I kako će oni koji ne dijele europski 'ukus' preživjeti u tom kaosu, ne naravno u glazbenom, nego u svakom drugom pogledu - pitanje je za milijun dolara', napisala je.

finalna večer

Poznata lica na crvenom tepihu: Pogledajte tko je sve došao pratiti Doru uživo

Pogledaj galeriju