cha cha cha

Zapalio društvene mreže: Tko je Kaarija, upečatljivi predstavnik Finske?

13.05.2023 u 22:15

Kaarija

Izvor: Profimedia / Autor: Vesa Moilanen / Lehtikuva / Profimedia

Bionic
Reading

Ukoliko ste gledali prvu polufinalnu večer Eurovizije, sigurno ste zamijetili zanimljiv nastup koji je Finska pripremila ove godine. Ukoliko ste se pitali o čemu uopće pjeva ova pjesma, na pravom ste mjestu

Finska je jedan od ovogodišnjih favorita, a njegovoj pjesmi 'Cha Cha Cha' zaraznog ritma predviđa se visok plasman. 29-godišnji Kaarija u svojoj je domovini poznat kao reper i pjevač koji je poznat po energičnim nastupima, najčešće bez majice. Večeras nastupa 13, a vidjet ćemo je li to možda njegov sretan broj!

Glazbom se bavi od djetinjstva, prvo je svirao bubnjeve, a onda je otkrio rap. Svoj je debitantski album Fantastista objavio 2020. godine, a tri godine nakon - evo ga i na Eurosongu!

Velik uzor mu je Rammstein, a u svojoj glazbi želi spojiti razne glazbene žanrove. Njegova pjesma za Euroviziju 'Cha Cha Cha' spaja rap, elektroniku, metal i pop glazbu, a tekst je napisao s dvojicom prijatelja.

Ova vesela pjesma koja je mnogima u glavi već danima govori o bijegu od monotonije svakodnevnog života na plesni podij.

'Svakog dana u životu svi imamo problema. Događaju se teške stvari, događaju se loše stvari. A kad dođe vikend, ljudi žele zaboraviti sve te tužne stvari. I mnogo puta popiju pina coladu i skupe hrabrosti otići na plesni podij', ispričao je pjevač za BBC te otkrio da on ne pije alkohol jer je toliko lud da ga nije briga što ostali misle o njemu.

Nakon njegovog nastupa u finalu društvene mreže su poludile! Na Twitteru mu predviđaju pobjedu, a mnogi priznaju koliko su 'zaraženi' pjesmom.

  • +9
Eurosong - 1. polufinalna večer Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN