alesha, Julia i hannah

Upečatljiv trio: Tko su voditeljice ovogodišnje Eurovizije?

13.05.2023 u 20:23

Bionic
Reading

Kroz dvije polufinalne večeri ovogodišnje Eurovizije pratila su nas tri nasmiješena lica u čijim je rukama bila velika odgovornost. Simpatične voditeljice koje dosad nisu surađivale sjajno su se snašle u voditeljskoj ulozi, a privukle su i veliku pozornost medija

Premda prošle godine pobjedu na Euroviziji nije odnijelo Ujedinjeno Kraljevstvo, preuzeli su veliku odgovornost. Zbog rata koji se trenutno odvija u Ukrajini koja je prošle godine pobijedila, organizaciju Eurovizije preuzeo je Liverpool. Organizatori su u Liverpool donijeli ukrajinske boje, a političkih antiratnih poruka ne nedostaje. Poruku ujedinjenja putem muzike svakako nose i voditeljice, dvije Britanke i jedna ponosna Ukrajinka!

Uloga domaćica ove godine pripala je glazbenici Aleshi Dixon, ukrajinskoj rock zvijezdi Juliji Sanini i britanskoj glumici Hannah Waddingham. Još u prvoj polufinalnoj večeri Duško Ćurlić otkrio je gledateljima da se voditeljice izvrsno slažu, a njihov odnos i sjajan smisao za humor vidljiv je i na samoj sceni.

Na probama su puno improvizirale, spontano zbijale šale, a dobru atmosferu prenijele su i na gledatelje i natjecatelje ovogodišnje Eurovizije.

Alesha Dixon

Alesha Dixon poznata je pjevačica, ali i televizijska ličnost koja je nastupala u brojnim projektima popularnima diljem svijeta.

Prepoznata je u ranim 2000-ima dok je bila dio R'n'B grupe Mis-Teeq, a kasnije se odlučila za solo pjevačku karijeru. Međutim, karijera pjevačice nije išla kako je očekivala, a spasilo ju je sudjelovanje u britanskoj inačici show-a 'Ples sa zvijezdama'. Otkako je 2007. pobijedila u show-u, postala je popularna kao televizijska ličnost te je često angažirana kao voditeljica zabavnih emisija.

Godine 2009. Dixon je postala sutkinja u sedmoj sezoni emisije 'Ples sa zvijezdama', a nakon toga je postala sutkinja u popularnoj emisiji 'Britain's Got Talent'. Prije tri godine sjedila je u žiriju američke i australske verzije talent show-a, a voditeljski angažmani tu ne prestaju.

Aktivna je i u mnogim humanitarnim projektima, a posebno je angažirana u borbi za prava članova LGBTQ zajednice.

Julia Sanina

Simpatična Julia Sanina pridružila se engleskim voditeljicama kao predstavnica ukrajinskog dijela organizacije, a svojim angažmanom bori se za prepoznatljivost Ukrajine i osvješćivanju gledatelja o situaciji koja vlada u njezinoj domovini.

Ukrajinska je pjevačica i članica ukrajinskog alternativnog rock benda The Hardkiss.

Baš kao i Dixon, ima iskustvo u sudjelovanju u natjecateljskim emisijama. Godine 2016. Sanina je postala jedna od četiri sutkinje u sedmoj sezoni 'The X Factor Ukrajina'.

Hannah Waddingham

Oni koji dobro poznaju svijet serija sigurno su prepoznali treću voditeljicu ovogodišnje Eurovizije. Riječ je o Hannah Waddingham, britanskoj nagrađivanoj glumici koja u svom opusu ima neke od vrlo popularnih serija.

Najpoznatija je po ulozi Rebecce Welton u humorističnoj seriji Ted Lasso, a ta joj je uloga donijela i Emmy za najbolju glumicu u sporednoj ulozi i čak dvije televizijske nagrade Critics' Choice 2021. i 2022. godine. Osim toga, pojavila se i u petoj sezoni serije Igra prijestolja kao Septa Unella, a od 2019. ima sporednu ulogu u seriji Seksualni odgoj.

  • +4
Voditeljice Eurosonga Izvor: Profimedia / Autor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia