SAMO NA PLAY PREMIUMU

Ovog ljeta nema mjesta dosadi: Izdvojili smo uzbudljive filmove i serije uz koje će vrijeme brže prolaziti

24.07.2020 u 18:49

Bionic
Reading

U potrazi za uzbudljivim pričama tvorci serija i filmova zaronili su u dubine svemirskih prostranstava i oceane Jupiterovog mjeseca Europe, spustili se među vlasi trave i okom kamere uhvatili neke nove svjetove. Uz 'Facu' Matthewu McConaugheyja i remasterirane junake 'Spasilačke službe' uzbuđenja ne nedostaje ni na plažama. Sve to, i još puno više, na male ekrane u srpnju donosi videopaket Play Premium kojega možete pronaći u ponudi MAXtv-a

Raskid (The Split)

Britanska pravna televizijska drama dolazi iz pera dramaturginje Abi Morgan. U šestodijelnoj prvoj sezoni pratimo živote članove obitelji Defoe koji rade za obiteljsku odvjetničku tvrtku specijaliziranu za razvode, svi osim najstarije sestre Hannah (Nicola Walker), koja radi za suparničku tvrtku Noble & Hale, i najmlađe kćeri koja radi kao dadilja.

Serija je na servis Play Premium, kojega možete gledati na MAXtv-u, stigla 9. srpnja, i to zajedno s drugom sezonom u kojoj se obitelj Defoe vraća u novom, udruženom odvjetničkom društvu Noble Hale Defoe. U seriji glume Stephen Mangan, Fiona Button, Annabel Scholey i Barry Atsma.

Ljeto raketa (Summer of Rockets)

Radnja šestodijelne britanske mini serije smještena je u vrijeme Hladnog rata. Napisao ju je i režirao Stephen Poliakoff, a glumačku postavu čine Keeley Hawes, Linus Roache, Timothy Spall i Toby Stephens. Na servisu Play Premium kojeg možete gledati u sklopu MAXtv-a od 2. srpnja dostupne su sve epizode.

Samuel Petrukhin je židovski izumitelj rođen u Rusiji. Petrukhin živi u Engleskoj, a u burno ljeto 1958. godine MI5 mu dodjeljuje tajnu misiju. Kao stručnjaka za razvoj slušnih pomagala, od njega se traži da doprinese zapadnjačkim težnjama u Hladnom ratu. Nakon lansiranja prve sovjetske interkontinentalne balističke rakete, prvog testiranja vodikove bombe i početka svemirske utrke strah se uvlači u živote svih ljudi, a Samuelov je rad odigrao ulogu u nastanku tog modernog svijeta.

Spasilačka služba 2.0 (Baywatch Remastered)

Krajem prošlog stoljeća malim ekranima diljem svijeta vladala je ekipa u crvenim gaćicama i jednodjelnim kupaćim kostimima predvođena Mitchom Buchannonom (David Hasselhoff). Trčali su i plivali vukući za sobom crvene plutače i spašavali nesretnike koje je more odlučilo uzeti sebi.

Spasilačka služba vratila se u remasteriranom izdanju pa zahvaljujući dotjeranoj boji i oštrini gledateljima nudi poboljšano iskustvo uživanja u svakoj strateški raspoređenoj nakupini masnog tkiva, ili silikona, i svakom mišiću koji se grči kako bi spasio nečiji život. Jedna od istaknutijih spasiteljica u seriji je Pamela Anderson na vrhuncu svoje slave, a kao spasitelj se okušao i tada golobradi Jason Momoa koji je svoj dosadašnji vrhunac slave postigao glumeći Aquamana. Od 4. srpnja na Play Premium servisu u MAXtv-u dostupne su sve remasterirane epizode od 6. do 9. sezone.

Smrt u raju (Death in Paradise)

Britansko-francuska kriminalistička dramska serija, tvorca Roberta Thorogooda, snima se na francuskom karipskom otoku Guadeloupeu, koji 'glumi' izmišljeni karipski otok Saint Marie. Nakon ubojstva britanskog policajca, na otok stiže britanski detektiv Richard Poole (Ben Miller) kako bi istražio slučaj. Nakon uspješnog pronalaska ubojice, Pooleovi nadređeni zapovijedaju mu da zamijeni žrtvu i ostane na otoku kao glavni inspektor i rješava nove slučajeve koji se pojave i koji su predmet brojnih šala o 'izbacivanju riba iz vode'.

Ubojstvo s početka treće sezone Poole ne može riješiti, jer je žrtva upravo on, pa slučaj pruzima nespretni londonski detektiv Humphrey Goodman (Kris Marshall), koji postaje i glavni otočki istražitelj. Kad se u drugoj polovici 6. sezone Goodman odluči započeti novi život s djevojkom u Londonu pa podnese ostavku, kao zamjena na Saint Marie stiže mu detektivski udovac Jack Mooney (Ardal O'Hanlon), koji se teško nosi s nedavnim gubitkom supruge. Mooney s otoka odlazi sredinom 9. sezone, kad shvati da je tamo pobjegao od stvarnog života pa se odluči vratiti kćeri u London. Njega zamjenjuje detektiv Neville Parker (Ralf Little), koji od samog početka ne želi biti na otoku, ali to je hrvatskim gledateljima trenutno manje važno, jer su na servisu Play Premium od 16. srpnja dostupne sve epizode 7. i 8. sezone.

Skrivena kraljevstva (Hidden Kingdoms)

Britanska dokumentarna serija prati avanture životinja ne većih od ljudskog stopala, a posebnost serije je vjeran prikaz doživljavanja svijeta iz perspektive tih životinjica. Kad ste visooki tek nekoliko centimetara, kapljice kiše padaju poput meteorita, prašina poput šljunka, a iznenadni nalet vjetra junacima ove serije djeluje kao nama tornado. Potpuno drugačiji je i doživljaj vremena, a tempo života dramatično se u ovom svijetu mijenja. Kako bi preživjela, azijski sićušni sisavac verirovka mora jesti svaka tri sata. Svaka sekunda je važna, a sat otkucava od zore do sumraka.

U pozadini ove serije neki su od najprepoznatljivijih krajolika naše planete, poput savane, pustinje, džungle, šume i metropole, a u tom okruženju pratimo avanture junaka kao što su kanadska vjeverica, kotrljan, slonovska rovka i verirovka te japanski nosorožac. Sve epizode serije na servisu Play Premium bit će dostupne od 21. srpnja.

Milijun malih stvari (A Million Little Things, 2. sezona)

Jedno od brojnih objašnjenja prijateljstva je i ono da ga ne čini jedna velika stvar, nego milijun sitnica, i upravo o tome govori ova serija o skupini prijatelja iz Bostona. Neki od njih mogu se smatrati uspješnima, neki imaju problema u karijeri ili ljubavnim odnosima, ali zajednički svima je osjećaj da su zapeli u životu. Kad jedan od njih neočekivano umre, drugi to shvate kao poziv za uzbunu da konačno moraju početi živjeti. Pritom shvaćaju da ih jedino prijatelji mogu spasiti od njih samih.

U seriji glume David Giuntoli, Ron Livingston, Romany Malco, Allison Miller, Christina Moses, Christina Ochoa, James Roday, Stephanie Szostak i Lizzy Greene, a sve epizode nove, druge sezone na servisu Play Premiu bit će dostupne od 22. srpnja.

Čovjek s planom (Man with a Plan, 3. sezona)

Čovjek koji ima plan je naš stari 'Prijatelj' Matt Leblanc koji u ovom sitcomu utjelovljuje Adama Burnsa, poduzetnika uvjerenog da može preuzeti odgoj i brigu o svoje troje djece kako bi se njegova supruga Andi (Liza Snyder) mogla vratiti na posao.

Realizacija Burnsovog plana daleko je od onoga što je on zamišljao i očekivao, a koliko je odgoj djece zahvalna tema, barem što se tiče nadahnuća za humorističnu seriju, govori i podatak da je u svibnju najavljena i četvrta sezona. Na servisu Play Premium od 24. srpnja bit će dostupne sve epizode treće sezone.

Filmovi

Faca s plaže (The Beach Bum)

U ovoj komediji pratimo urnebesne avanture Moondoga (Matthew McConaughey), buntovnika i skitnice koji živi život isključivo prema vlastitim pravilima. Uz glumačke nastupe Snoop Dogga, Zaca Efrona i Isle Fisher, 'Faca s plaže' osvježavajuće je originalna i subverzivna nova komedija scenarista i redatelja Harmonyja Korinea ('Klinci', 'Spring Breakers: Proljetno ludilo').

Sluškinja (The Handmaiden)

Nadahnuće za ovaj film japanska scenaristica pronašla je u romanu 'Varalice' (Fingersmith) britanske spisateljice Sarah Waters, ali je s redateljem Chanom-wook Parkom iz viktorijanskog vremena prebacuje u Koreju, u vrijeme japanske kolonizacije Koreje 30-ih godina prošlog stoljeća.

Kako bi se domogao nasljedstva bogate Japanke Hideko, bivši osuđenik Fujiwara nagovara Sook-Hee, siromašnu djevojku bez roditelja, da počne raditi kao Hidekoina sluškinja. Tajni dio Fujiwarinog plana je da Sook-Hee navede Hideko da se zaljubi u njega, koji se lažno predstavlja kao grof. Prevarant postaje i blizak prijatelj ujaka Kouzukija, perverznjaka i zlostavljača koji isto namjerava oženiti Hideko. Situaciju dodatno komplicira neočekivani preokret u odnosu Sook-Hee i Hideko.

Uzbuna u svemiru (Europa Report)

Na četvrtom najvećem Jupiterovom mjesecu, nazvanom Europa, postoji mogućnost primitivnog života. Odlučni doznati krije li se u oceanima Europe jednostanični život, privatna kompanija Europa Ventures šalje šestoricu najboljih astronauta u svemir, dublje nego što je čovjek ikad do sada kročio. Na putu do cilja i saznanja o tome imamo li makar i jednostanično društvo u svemiru, ekipa gubi vezu sa Zemljom pa im u potrazi za otkrićem koje bi bacilo potpuno novo svjetlo na svemir koji nas okružuje, predstoji i borba s fizičkom iscrpljenosti i psihičkim tegobama.

Sve RTL-ove programe možete pratiti na MAXtv-u i u HD rezoluciji, a uz aktivaciju ove opcije i Play Premium videopaketa dobivate i snimalicu te mogućnost glededanja programa 7 dana unazad. Aktiviraj RTL ili RTL Premium paket.