LJUBAV JE NAJVAŽNIJA

Ovo su najljepše ljubavne priče slavnih parova: 'Ne postoji recept za savršen brak, težak je to posao'

14.02.2024 u 06:03

Bionic
Reading

U današnje vrijeme izgleda kao da je koncept tradicionalnih veza u svijetu bogatih i slavnih uistinu prava rijetkost, a na prste se mogu nabrojiti parovi koji se i dalje drže one - 'dok nas smrt ne rastavi'. Povodom današnjeg Dana zaljubljenih, prisjetili smo se nekih od najljepših, ali i najdugovječnijih ljubavnih priča holivudskih parova

U današnje vrijeme uistinu su rijetki holivudski brakovi koji su izdržali sva iskušenja filmske industrije i ostali zajedno unatoč svim nedaćama. Bilo je i onih koji su svojom strastvenom vezom očarali sve, a upravo sve te ljubavne priče danas, povodom Valentinova, slavimo, jer oni su dokaz da prava ljubav uistinu postoji.

Neki, poput Kurta Russella i Goldie Hawn, najbolji su primjer da papir nije potreban kao dokaz ljubavi, a ovo su tek neke od priča koje su inspirirale milijune diljem svijeta tijekom desetljeća.

Clark Gable i Carol Lombard

Jedan od najpoznatijih parova zlatnog doba Hollywooda bili su Clark Gable i Carol Lombard, no nisu su zaljubili dok su zajedno snimali film 'No Man of Her Own'. U kakvim su odnosima na snimanju bili, govori i podatak da joj je na kraju snimanja Gable poklonio baletne papučice i ostavio poruku 'za pravu primadonu'.

No šest godina kasnije i jedan slučajan susret u restoranu bili su dovoljni da zaiskri među njima. Tijekom godina postali su poznati po svom prizemnom načinu života, kao i šalama kojima nisu odolijevali. Upravo su smijeh i povjerenje koje su imali jedno u drugoga bili ključni za njihov uspjeh. Njezina iznenadna smrt 1942. u avionskoj nesreći bila je za Gablea najteži životni udarac i od toga se nikada nije oporavio.

Matthew Broderick i Sarah Jessica Parker

Upoznali su se na Broadwayu ranih 90-ih i vezu su započeli ubrzo nakon što je Sarah Jessica Parker prekinula svoju vezu s Robertom Downeyjem Jr.-om. Vjenčali su se 1997., dobili troje djece i danas su inspiracija mnogima zbog odnosa o kakvom mnogi sanjaju.

Sarah Jessica Parker rekla je kako je tajna njihovog uspjeha u tome što se daju jedno drugome. 'Mislim da što se više daješ, to duže možeš trajati. Tako i tako su njihovi trijumfi i vaši, njihova razočaranja vaša. I što više osjećate te stvari i doživljavate ih, to je teže zamisliti da ne budete dio njihovog života.'

Humphrey Bogart i Lauren Bacall

Činjenica da je od nje stariji 25 godina, kao i da je iza sebe imao tri braka, nikako nije legla njezinoj majci. No ljubav je bila toliko jaka da ih nitko nije mogao spriječiti u naumu da se vjenčaju. Nakon godinu dana tajne veze Humphrey Bogart i Lauren Bacall izmijenili su bračne zavjete. Nažalost, u braku su proveli tek 12 godina kada je on preminuo.

'Bogie mi je bio, na neki način, poput oca. Pokazao mi je put. Sve sam poznavala jer sam bila u braku s Bogiejem, a 25 godina razlike bilo je nešto najbolje u mom životu', rekla je glumica.

Kurt Russell i Goldie Hawn

Nakon njezina dva i jednog njegovog propalog braka odlučili su da više nikada neće ulaziti u veze, a kamoli bračne zajednice s glumcima. Ipak, sudbina je imala drugačiji plan, a iako je pet godina mlađi od nje, pokazalo se da je upravo njihova ljubav ona prava.

'Brak je zanimljiv sociološki fenomen. Ako imate potrebu biti vezani uz nekoga, onda je za vas važno da se vjenčate. Ako volite biti slobodni, imate dovoljno novca i volite svoju neovisnost, onda znajte da ima nečeg u tome da niste u braku jer vam to daje slobodu da sami donosite odluke', izjavila je svojedobno Goldie Hawn i zapravo najbolje opisala ono o čemu drugi šute.

Lawrence Olivier i Vivien Leigh

Iako su oboje bili u braku, Vivien Leigh i Laurence Olivier nisu mogli sakriti ljubav koju su osjećali jedno prema drugome. Stoga su krenuli u brakorazvodne parnice kako bi se 1940. godine napokon i vjenčali. Zajedno su proveli 20 godina, no, nažalost, Leigh je imala dijagnozu bipolarnog poremećaja, koji je skrivan od javnosti, a koji je zapravo doveo do teškog oblika depresije. Znala je i napadati Oliviera, čega se, nakon što bi napadi prošli, nije sjećala.

Upravo zbog psihičke bolesti njihovom braku došao je kraj, a ona se nakon toga udala za Jacka Merivalea. Umrla je od posljedica tuberkuloze, a upravo je tadašnji suprug prvo nazvao Oliviera da mu priopći tužnu vijest te da mu pomogne oko sahrane.

Denzel Washington i Pauletta Pearson

Čak dva puta Pauletta Pearson odbila je prosidbu holivudskog glumca. Ipak, u njegovom je slučaju to doslovce bila treća sreća, a Denzel Washington i njegova ljubav ozakonili su svoju vezu 25. lipnja 1983. godine i sve ponovno potvrdili 12 godina kasnije, kada su obnovili zavjete u Južnoafričkoj Republici.

'Ne postoji recept za savršen brak. U braku sam s Paulettom već 27 godina, a i mi, baš kao i svi, imamo svoje uspone i padove. Težak je to posao, no jedno smo drugome dali obećanje. Tada nisam znao što sam trebao o ljubavi, no oženio sam djevojku koja je znala što je ljubav i znala je to podijeliti', rekao je prije nekoliko godina slavni holivudski glumac te i dalje najviše na svijetu voli svoju Paulettu.

Spencer Tracy i Katharine Hepburn

Katherine Hepburn prvi je put glumila sa Spencerom Tracyjem u filmu 'Žena godine'. Na setu su se zaljubili i započeli ono što će ubrzo postati jedna od najpoznatijih filmskih romansi, iako je Tracy već bio oženjen. Zajednički prijatelji njihovu ljubav opisivali su kao 'slijepu' jer kako drugačije opisati tu njihovu povezanost.

Naime budući da je Tracy bio veliki katolik te u braku s Louise Treadwell, razvod za njega nije postojao kao opcija. Stoga je s Katherine bio u 'tajnoj' vezi, a živjeti zajedno počeli su tek pred njegov kraj. Sedamnaest dana nakon završetka snimanja njihovog posljednjeg zajedničkog filma, 'Pogodi tko dolazi na večeru', umro je od srčanog udara u dobi od 67 godina.

Tom Hanks i Rita Wilson

'Odavno smo naučili koji je pravi recept za sreću - a to je da uvijek budemo iskreni jedno prema drugom.' Tim je riječima svoj brak s Ritom Wilson, koji traje od 1988. godine, opisao holivudski glumac Tom Hanks.

Ta brojka od 36 godine bračnog staža u Hollywoodu ima težinu, osobito u današnje vrijeme, a njihov brak nisu poljuljali ni brojni problemi, od priča o izvanbračnim aferama pa sve do teške dijagnoze, s kojom se suočila Rita.

Njihova ljubavna priča započela je još 1985. godine na setu filma 'Volonteri', dok je Tom Hanks još uvijek bio u braku sa Samanthom Lewes, njegovom ljubavi s fakulteta, s kojom je dobio dvoje djece. Kemija između Hanksa i Wilson bila je prejaka, a iako nije bio ponosan na to što je prevario suprugu, zatražio je razvod i godinu kasnije uplovio u bračnu luku s kolegicom.

Richard Burton i Elizabeth Taylor

Turbulentna veza Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, koja je dva puta bila ozakonjena, nešto je o čemu se i danas govori, toliko godina kasnije. Iako su se neizmjerno voljeli i cijenili, njihovi prejaki karakteri, ali i velike količine alkohola koji su oboje konzumirali, doveli su do toga da jednostavno ne mogu biti zajedno.

Imali su jednu od najstrastvenijih holivudskih ljubavnih priča, ali su joj presudili ljubomora i posesivnost. Ipak, do svoje smrti Taylor i Burton bili su svjesni da je jedino njihova ljubav bila ona prava.

Kevin Bacon i Kyra Sedgwick

Upoznali su se na snimanju filma 1988. godine, a iako on nije bio ni najmanje 'njezin tip', Kevin Bacon uskoro je zaveo sedam godina mlađu kolegicu.

'Da mi je netko rekao da ću s 22 upoznati muškarca za kojeg ću se udati i da ću se godinu kasnije zaista udati i imati dijete s njim, rekla bih da je lud.' Tim se riječima glumica Kyra Sedgwick 2008. godine, u intervjuu za Redbook, prisjetila početaka odnosa sa suprugom.

Vjenčali su se 4. rujna 1988. godine, kada je ona imala 23, a on 30 godina. Ono zbog čega je njihov brak, za razliku od ostalih holivudskih, uspio, objasnila je riječima kako su si obećali da neće ostaviti jedno drugoga, bez obzira kakvi ih problemi zadesili, a s druge strane, dok su im djeca bila mlađa, veliku pažnju posvećivali su upravo svojoj četveročlanoj obitelji, ali i samom braku, koji je bio prioritet, tako što su redovito imali romantične izlaske samo za njih dvoje.

Paul Newman i Joanne Woodward

Nazivali su ih zlatnim parom Hollywooda i jedni su od rijetkih čiji je brak potrajao punih 50 godina. Potrajao bi sigurno i više da Paul Newman nije u 83. godini života, 26. rujna 2008. godine, izgubio bitku s rakom pluća. Umro je u bračnom krevetu u njihovu domu u Connecticutu, a pokraj njega bila je supruga. Posljednje riječi bile su mu: 'Bila je privilegija biti ovdje.'

Atraktivnu plavušu Newman je upoznao 1953. godine radeći na romantičnoj predstavi 'Piknik'. Bio je to njegov debi na Broadwayu i prvi su put glumili zajedno. On je bio očaran njome, smatrajući je 'najljepšom ženom koju je ikada vidio', dok je on njoj, zbog presavršenog izgleda, bio odbojan.

Svi koji su se susreli ili upoznali s ovim parom mogli su jedino primijetiti da su Woodward i Newman neopisivo zaljubljeni i puni poštovanja jedno prema drugom. Čak i u poznim godinama on je skakutao oko nje, uvijek bi ju nježno držao za ruku i priređivao joj sitna iznenađenja.

David i Victoria Beckham

Victoria Adams bila je pjevačica girl benda Spice Girls i sa svojim je prijateljicama osvajala glazbene ljestvice te krala srca muškaraca diljem svijeta, a tako i ono Davida Beckhama. Popularni nogometaš engleskog Manchester Uniteda u jednom od intervjua otkrio je da je upravo Posh Spice bila njegova omiljena spajsica, a kad ju je upoznao, shvatio je da će ona biti glavni začin njegovog života.

'Moja me žena izabrala iz knjige s nogometnim naljepnicama. A ja sam nju izabrao s televizije. Odmah sam se osjećao kao da nam je oduvijek suđeno biti zajedno', našalio se u svojoj autobiografiji. Upoznali su se 1997. godine u dvorani za igrače Manchester Uniteda, a nakon otprilike dvije godine u vezi par je izrekao 'sudbonosno da' u srpnju 1999. te su u braku dobili četvero djece.

Warren Beatty i Annette Bening

Iako se tijekom njegove mladosti činilo da izbjegava ozbiljnu vezu i brak, kada je pronašao onu pravu, Warren Beatty učinio je sve da ona postane i ostane jedina žena s kojom će provesti život. U svijetu Hollywooda, u kojem je jedan razvod postao standard, a svaki idući posve normalan i prihvatljiv, Warren je uspio sačuvati ono što je za njega svetinja.

Brak i ljubav prema glumici Annette Bening, jedinoj koja ga je uspjela pretvoriti iz vječitog zavodnika u vjernog supruga i brižnog oca, cvate i danas, 32 godina nakon što su zajedno stali pred oltar. Par se upoznao na setu filma 'Bugsy', na kojem je on radio kao producent, ali i utjelovio glavni lik uz bok 21 godinu mlađoj Bening. 'Bilo je potrebno možda deset minuta da se zaljubim u nju, zapravo možda pet', rekao je kasnije poznati zavodnik.

Tijekom snimanja izveo ju je na ručak i obećao da je neće previše zamarati da ne upropasti projekt, no brzo je nazvao kolegu producenta i rekao mu: 'Volim je i jednog ću je dana oženiti.'