KYRA SEDGWICK I KEVIN BACON

Holivudski brak koji ruši sve predrasude: 'I nakon toliko godina uz njega se osjećam kao najljepša i jedina žena u sobi'

15.10.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Upoznali su se na snimanju filma 1988. godine, a iako on nije bio ni najmanje 'njezin tip', Kevin Bacon uskoro je zaveo sedam godina mlađu kolegicu. Veza je ozakonjena nakon nekoliko mjeseci, a početkom rujna ove godine proslavili su 30. godišnjicu braka. Kyra Sedgwick i Kevin Bacon dokaz su da prava ljubav još uvijek postoji

'Da mi je netko rekao da ću s 22 upoznati muškarca za kojeg ću se udati i da ću se godinu kasnije zaista udati i imati dijete s njim, rekla bih da je lud.' Tim se riječima glumica Kyra Sedgwick 2008. godine, u intervjuu za Redbook, prisjetila svojih početaka sa suprugom, glumcem Kevinom Baconom. Tada vjerojatno nije ni sanjala kako će deset godina kasnije upravo s njim proslaviti 30. godišnjicu braka.

  • +28
Kevin Bacon i Kyra Sedgwick Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Njihov prvi službeni susret dogodio se 1988. godine, dok su snimali prvi zajednički film 'Lemon Sky', iako su se nekoliko godina ranije zatekli na istoj večeri, a i obiteljski su povezani. Naime, tek nekoliko godina kasnije Kevin i Kyra doznali su kako su zapravo daljnji rođaci.

Na snimanju Kyra niti u jednom trenutku nije pomislila na Kevina u drugom smislu osim poslovnom, a što se njegovog izgleda ticalo, on nije bio 'njezin tip'.

'Sjećam se kako sam se zagledala u njegovu stražnjicu nakon našeg upoznavanja, kada je odlazio, i pomislila: 'Očito se nekim djevojkama to sviđa.' Unatoč tome, Kevin ju je ipak uspio osvojiti, između ostaloga riječima kako je kao 12-godišnjakinja pohvalila njegove glumačke sposobnosti kada je naletjela na njega u jednom restoranu. Kako je opisao, 70-ih godina nakon predstave prišla mu je djevojčica sa svojim bratom, koji joj je rekao: 'Rekla si da ti se sviđa taj glumac, pa otiđi do njega i to mu reci.'

Nedugo nakon toga započeli su vezu koju su 4. rujna 1988. godine, kada je ona imala 23, a on 30 godina, i ozakonili.

'Seks je jako važan, a strast je još uvijek tu. Kada uđe u sobu, još me uvijek ostavi bez riječi, srce mi se ubrza i pomislim kako je zgodan', kaže Kyra Sedgwick, a sa suprugom je snimila još sedam filmova: 'Pyrates', 'Ubojstvo s nakanom', 'The Woodsman', 'Putovanje života' , 'Ljubavnik' i 'Story of a Girl', koji je Kyra režirala, a Bacon glumi u njemu.

Ono zbog čega je njihov brak, za razliku od ostalih holivudskih, uspio, Kyra je objasnila riječima kako su si obećali da neće ostaviti jedno drugoga, bez obzira kakvi ih problemi zadesili, a s druge strane, dok su im djeca bila mlađa, veliku pažnju posvećivali su upravo svojoj četveročlanoj obitelji, ali i samom braku koji je bio prioritet, tako što su redovito imali romantične izlaske samo za njih dvoje.

'To je temelj na čemu smo sve sagradili. Djeca moraju znati da i roditelji imaju potrebe i da su i one važne. Moji roditelji rastali su se dok sam bila skroz mala i upravo sam zbog toga na početku našeg braka mislila da mogu i znam živjeti sama, bez njega. Na sreću, to se promijenilo, a on je postao osoba s kojom želim proći kroz život i ostarjeti.'

Godinu dana nakon vjenčanja par je dobio sina Travisa, a 1992. godine rodila se i Sosie Ruth, koja je krenula stopama svojih roditelja i gradi glumačku karijeru. Svoj dom iz snova, za savršenu obitelj, napravili su daleko od reflektora Hollywooda, na Manhattanu.

Sam Kevin Bacon nikada nije krio da je u doba kada je upoznao svoju buduću suprugu prolazio kroz jedno od najtežih razdoblja u životu te nije bio siguran hoće li ostati u glumi ili ne. Upravo ona dala mu je snage da se bori za svoju, ali i njihovu budućnost, pa i ne čudi da, kada govori o njoj, kaže kako je ona žena njegovih snova.

Iako su u braku 30 godina, snimali su često zajedno, a i imaju dvoje djece, za Kyru Sedgwick njezin je suprug još uvijek ponekad misterija. 'U braku smo toliko godina da među nama više nema tajni, no i dalje postoje stvari o Kevinu o kojima još uvijek učim.'

Da je nakon toliko godina još uvijek zaljubljen u svoju suprugu, Kevin Bacon ne krije. Dapače, svoju ljubav prema supruzi voli dijeliti i s drugima, pa joj tako rođendane, ali i godišnjice braka čestita dirljivim objavama na društvenim mrežama.

'Ako želite da vam brak uspije i opstane, nemojte nikada slušati savjete slavnih osoba o braku. To je moja tajna dugog braka', zaključio je Kevin Bacon, a Kyra dodala:

'Vjenčali smo se kada sam bila jako mlada i zapravo smo imali puno sreće. Ostati u braku toliko dugo nije lako i potrebno je puno napornog rada. Nemamo brak iz snova... jednostavno se trudimo i radimo na njemu. Ako možemo, Kevin i ja otiđemo na večeru, pogledamo film, vodimo ljubav... i to je divno. Ako ne, samo seks i večera bit će dosta. Ne znam kako mu to uspijeva, no uz njega se uvijek osjećam da sam najljepša, ali i jedina žena u sobi.'