nova hit serija

Ovo je sve što trebate znati o seriji 'Daisy Jones & Šestorka', u kojoj glavnu ulogu igra Riley Keough

03.03.2023 u 06:38

Bionic
Reading

Velika su očekivanja od serije o rock bendu koji je u sedamdesetima žario i palio svjetskim pozornicama, a zatim brzo nestao s glazbene scene. Priču u koju su upakirani ljubavni zapleti, međuljudski odnosi i poslovni izazovi predvodi Riley Keough, a veliki hype oko serije stvorila je i Reese Witherspoon, glumica koja potpisuje produkciju

Početak ožujka prikovat će mnoge uz Amazon Prime, gdje će moći gledati najnoviju seriju 'Daisy Jones & Šestorka'. Serija je nastala po romanu hvaljene autorice Taylor Jenkins Reid te ga se naziva ni više ni manje nego remek-djelom! Četiri godine nakon što je osvojio one koji slobodno vrijeme provode čitajući očekuje se da će osvojiti i one koji radije biraju ekranizirane varijante. Uz velika očekivanja od same radnje, puno se očekuje od glumačke postave koju predvodi Riley Keough.

Priča je nadahnuta bendom Fleetwood Mac, a čak i oni koji nisu ljubitelji njihove glazbe uživat će u upoznavanju rokerskog načina života. Pustolovine u oronulim kombijima i autobusima za turneje te ludi nastupi na velikim pozornicama probudit će interes u svakom ljubitelju ludih sedamdesetih.

'Godine 1977. Daisy Jones & Šestorka bili su na vrhu svijeta. Predvođen karizmatičnim pjevačima — Daisy Jones i Billyjem Dunneom — bend se uzdigao s dna na sam vrh. A onda su, nakon rasprodanog nastupa u čikaškom Soldier Fieldu, prekinuli rad. Sada, desetljećima kasnije, članovi konačno pristaju otkriti istinu. Ovo je priča o tome kako je kultni bend eksplodirao na vrhuncu svoje moći', stoji u opisu serije na streaming servisu.

Daisy Jones & The Six Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Baš kao što su bend predvodile dvije karizmatične duše, tako i glumačka postava ističe dva imena: Riley Keough, unuku Elvisa Presleyja kao Daisy Jones, i Sama Claflina kao Billyja Dunnea.

'Došla sam na Zemlju da bih postala Daisy', priznala je 33-godišnja Riley te ne skriva uzbuđenje zbog svoje velike uloge u seriji. Shrvana tragičnim gubitkom majke, njezin fokus na neko je vrijeme bio usmjeren na rješavanje obiteljskih nesuglasica, no premijeru serije nije mogla propustiti pa je ona bila njezin prvi javni nastup nakon smrti majke.

  • +17
Premijera serije 'Daisy Jones & The Six' Izvor: Profimedia / Autor: Broadimage /lLisa O'Connor / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za ulogu u seriji Keough je pronašla inspiraciju u majci Lisi Marie Presley. 'Odgojio me netko tko je radio po svome, nju nije bilo briga što drugi ljudi misle', rekla je glumica te je mogla pronaći poveznicu između svoje majke i Daisy Jones, opisane kao glazbenice slobodnog duha koja se ne boji ići protiv očekivanja industrije od žena.

Glavna muška uloga pripala je Samu Claflinu, a igra gitarista Billyja Dunnea. Vrijeme prije snimanja iskoristio je za učenje sviranja gitare, ali i za proučavanje glazbene scene sedamdesetih jer je, prema svom mišljenju, imao nezadovoljavajuće znanje o toj temi.

'Od svih uključenih u ovaj projekt, moje poznavanje glazbene scene 70-ih bilo je daleko, daleko najslabije', priznao je glumac.

Među ljubiteljima serije već se nalazi glumica Reese Witherspoon te najavljuje da je pred gledateljima poslastica kojoj će rijetko tko moći odoljeti. Njezina ljubav prema priči počela je još 2019. godine, kada je u sklopu svog književnog kluba pročitala roman, a ubrzo potom odlučila je otkupiti prava i krenuti u pripremu ekranizacije djela u producentskoj kući Hello Sunshine.

  • +33
Daisy Jones & The Six Izvor: Promo fotografije / Autor: Lacey Terrell/Prime Video