PRAVA ISTINA

Ovo je pravi razlog za to što Meghan Markle i princ Harry ne žele više živjeti u Kensingtonskoj palači

26.11.2018 u 11:34

Bionic
Reading

Mnogi bi rekli - povijest se ponavlja, a razdor u britansku kraljevsku obitelj i ovoga je puta unijela jedna Amerikanka. Bila to istina ili ne, to znaju samo oni, no činjenica je da su princ Harry i Meghan Markle odlučili iseliti se iz Kensingtonske palače i svoje obiteljsko gnijezdo sviti malo dalje od Londona

Priča je sljedeća: odnos dvojice braće pogoršao se nakon što je između njih stala razvedena Amerikanka... dvije šogorice, jedna poslušna, druga željna pažnje. Riječ je o istinitoj zgodi iz britanske povijesti, onoj Georgea VI i njegova brata Edwarda VIII, koji je abdicirao s trona zbog ljubavi prema Amerikanki Wallis Simpson, na opće zgražanje svoje šogorice, buduće kraljice majke, Elizabete. A čini se da se povijest ponavlja.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, ovih dana objavljeno je kako princ Harry napušta Kensingtonsku palaču, u kojoj je trebao živjeti odmah pored svog brata, princa Williama, sve kako bi obiteljski život mogao započeti u Frogmoreu, gdje je 'crna ovca' obitelji, njegov prapraujak Edward, pokopan sa svojom suprugom.

Prema izvorima ljudi s britanskog dvora, upravo je Harryjev brak s Meghan ubrzao bratsku odluku da krenu svatko svojim putem i životom, počevši od toga da više ne žive pod istim krovom. Iako Harry ima odličan odnos s bratom, šogoricom, ali i nećacima koje obožava, jednako tako želi započeti samostalan život.

I ponašanje same Meghan Markle, koju mnogi opisuju riječima 'što Meghan želi, Meghan to i dobije', te njezin nategnut odnos sa šogoricom Kate Middleton nisu pridonijeli tome da barem pokušaju neko vrijeme živjeti na istoj adresi. Ipak, odluka da se presele upravo u Frogmore Cottage, koja se nalazi na posjedu Windsora te je u blizini doma voljene bake, poprilično je iznenadila.

Kao prvo, iz te kuće morao se iseliti kraljičini rođak Richard sa suprugom Birgitte, poznatiji kao vojvoda i vojvotkinja od Gloucestera. Neki izvori tvrde kako se sve donedavno nagađalo da bi se Harry i Meghan mogli useliti u veći stan unutar Kensingtonske palače, no sve se promijenilo nakon što su se vratili s australske turneje.

  • +12
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tada je otkriveno kako su se odlučili za Frogmore, a iseljenje dotadašnjih stanara, kao i renovacija, poprilično su ubrzani. Navodno se razlog odlaska iz Kensingtonske palače krije i u tome da bi trebalo utrošiti puno više novca u renovaciju. Naime, renoviranje u povijesnoj kraljevskoj palači nije nimalo jeftino, a porezne obveznike preuređenje doma princa Williama i Kate Middleton koštalo je nevjerojatnih 4,5 milijuna funti.

Sam Harry navodno je otkrio i kako je jedan od razloga njihove odluke o selidbi taj što želi odgajati svoju djecu daleko od očiju javnosti, sasvim suprotno od onog što radi njegov stariji brat. Dobro je poznato to da malenog princa Georgea i njegovu sestricu, princezu Charlotte, paparazzi prate u stopu i redovito snimaju na putu do škole.

Neku privatnost u Kensingtonskim vrtovima poprilično je teško postići, iako su sadnjom drveća i živice pokušali spriječiti znatiželjnike od virenja, no nitko nije ni razmišljao da će oni tako sporo rasti. Budući da je drugi u naslijeđu za tron, William je, htio on to ili ne, morao jednostavno pristati na takve uvjete, a kako zbog svega toga mora imati stalno boravište u glavnom gradu, sama Kensingtonska palača pokazala se kao najbolja za život. No Harry više nije u 'samom vrhu' za tron, stoga može donositi odluke za koje smatra da su najbolje za njegovu obitelj.