Mr. Morgen

Ove nedjelje na HTV-u: Dokumentarni film o velikom Ivi Robiću

13.11.2020 u 15:33

Bionic
Reading

U nedjelju u 20:10 sati na Prvom programu HTV-a, emitirat će se dokumentarni film o velikom Ivi Robiću. Dokumentarac je dio serijala o dobitnicima Porina za životno djelo pod nazivom 'A Porina dobiva...' koji je krenuo s emitiranjem krajem rujna

U filmu se može saznati sve o počecima i prvim nastupima Ive Robića na terasi opatijskog hotela 'Kvarner', oduševljenju njemačkih menadžera njegovim glasom, plasmanu na top listi Billboarda te druge zanimljivosti koje do sada nisu bile poznate, stoji u najavič.

Glazbena diva Zdenka Vučković i Mr. Morgen upoznali su se davne 1958. godine na Opatijskom festivalu na kojem je Ivo Robić pobijedio s pjesmom 'Mala djevojčica'. Zdenka Vučković imala je tada tek 15 godina, a u dokumentarcu napominje kako joj je puno značilo što je tada već popularni Robić prihvatio pjevati upravo s njom, tada početnicom i debitanticom. U dokumentarnom filmu o Mr. Morgenu govorili su i: Miro Ungar, Beti Jurković, Antonio Poščić, Fran Potočnjak, Stjepan Mihaljinec, Elvira Voća, Dušan Paro, Siniša Škarica i Dubravko Majnarić.

Ovo je osmi film po redu, nakon onih o Vici Vukovu, Miljenku Prohaski, Dinu Dvorniku, Dunji Vejzović, Zdenku Runjiću, Arsenu Dediću i Ruži Pospiš Baldani. Umjetnici i ansambli čije životne priče tek slijede su: Boško Petrović, Đorđe Novković, Kvartet 4M i Oliver Dragojević. Scenarist i redatelj je Toni Volarić, a glazbu špice, poznatu temu svih dodjela glazbene nagrade Porin, potpisuje cijenjeni hrvatski skladatelj, dirigent i aranžer Alfi Kabiljo.