5 ANS A L'ELYSEE

Ovakvu prvu damu još nismo imali prilike vidjeti: Novi dokumentarac pokazao kakva je uistinu Brigitte Macron

06.05.2022 u 10:28

Bionic
Reading

Nakon što je ponovno izabran za francuskog predsjednika, te će istu funkciju obnašati idućih pet godina, objavljen je i dokumentarac o prvih pet godina provedenih u Elizejskoj palači. A osim Emmanuela Macrona u trenucima opuštanja imamo prilike vidjeti i Brigitte Macron

2018.godine, po prvi puta u povijesti Elizejske palače, Emmanuel Macron otvorio je vrata predsjedničke rezidencije za javnost, kako bi se upravo tamo održao festvial francuske electro scene Fete de la Musique.

Na DJ pultovima, postavljenim na samom vrhu dobro poznatih stepenica, na kojima predsjednik države dočekuje svoje strane kolege i prve dame, zasvirali su Cezaire, Kiddy Smile, Kavinski i Busy P, poznat i kao bivši menadžer Daft Punka. Upravo njega je Brigitte Macron osobno dočekala nekoliko sati ranije, a njihov susret ostao je zabilježen i na kamerama. Te scene sada su objavljene u novom dokumentarcu ‘5 ans a l’Elysee’, koji je odmah po puštanju na YouTube kanal francuskog predsjednika zaintrigirao javnost.

  • +10
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Gaillard Eric/Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

‘Ne znam kako da te zovem. Pedro? Imaš nekoliko imena, pa ne znam kako ti se obraćati’, rekla je Brigitte umjetniku koji uistinu koristi nekoliko imena - Pedro Winter, rođen kao Pierre Winter, a poznat je i kao Busy P. ‘Zovite me Pedro pa ćemo se osjećati kao da smo zajedno proveli odmor’, uzvratio joj je DJ.

Nasmijanu i sasvim opuštenu, Brigitte Macron ovakvu smo rijetko imali prilike vidjeti, a čini se i kako se njoj itekako svidjela ideja da Elizejsku palaču barem na nekoliko sati ustupi takvim događanjima. Palača obasjana raznim svjetlima i reflektorima, prozori koji se tresu od jačine basa, plesači koji izvode koreografije…savršeni prizori izbacili su barem na jednu noć uštogljenost i protokole i dali neku moderniju notu francuskom predsjedničkom paru.

Brigitte Macron - 5 ans a l'Elysee Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A paralelno s dokumentarcem, objavljena je i nova kolumna Gerarda Collomba u Pointu, koji je dao svoje viđenje novih pet godina vladavine Macronovih. U njoj je rekao kako je i Brigitte Macron bila svjesna novog mandata svog supruga i da će strahovati od svega. ’U pobjedničkoj večeri vidjelo se njezino lice i to je znak da se nisam prevario - lice Brigitte Macron koje je bilo ozbiljno i odavalo strepnju. Na njoj se moglo vidjeti da je u tom trenutku dobro znala kako će idućih pet godina biti izuzetno teško.’